Στην Κρήτη φαίνεται να επενδύει και μετά τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης. Δεν είναι τυχαίο ότι τις περισσότερες ημέρες των εορτών τις πέρασε στην ιδιαίτερή του πατρίδα, φροντίζοντας για επαφές με τους «πράσινους» πυρήνες που στήριξαν την υποψηφιότητά του, αλλά και για κινήσεις που έδειξαν το ενδιαφέρον του για τη Μεγαλόνησο.

Στην κατεύθυνση αυτή ανέλαβε και πρωτοβουλία για μια μεγάλη σύσκεψη στο κεντρικότερο νοσοκομείο του νησιού, το ΠΑΓΝΗ. Σε αυτή μετείχαν ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης, αλλά και ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, Νίκος Τζανάκης. Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε εκ νέου στην ανάγκη εμβολιασμού, λέγοντας ότι ξεκίνησε και καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης «πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτές οι στιγμές είναι πάρα πολύ κρίσιμες», προσθέτοντας ότι «πάνω απ’ όλα είναι η ανθρώπινη ζωή, πάνω απ’ όλα είναι η στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας. Αυτά πρέπει να είναι προτεραιότητα και σε καμία περίπτωση το πολιτικό κόστος».

Σημειώνεται ότι ο νεοεκλεγείς επικεφαλής του «πράσινου» Κινήματος κατάφερε στις εσωκομματικές εκλογές να συγκεντρώσει στις κάλπες του νησιού ποσοστό άνω του 75%, κάτι που τον βοήθησε να επικρατήσει έναντι του Γιώργου Παπανδρέου και πανελλαδικά.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 8/1