Για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης ρωτούσαν συνεχώς τον γραµµατέα της Πολιτικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόµµατος, Παύλο Μαρινάκη, τα «γαλάζια» στελέχη των οργανώσεων της συµπρωτεύουσας.

Τι να τους πει κι ο άνθρωπος σε διάστηµα λίγων ωρών που παρέµεινε στην πόλη; «Ο πρόεδρος τα κανονίζει αυτά», ήταν η µόνιµη επωδός.

Τα ονόµατα που συζητήθηκαν περισσότερο ήταν αυτά της Μαρίας Σπυράκη, η οποία προφανώς έχει πάρει το «ΟΚ» να κάνει ήδη τον προγραµµατισµό και τις κινήσεις της, του Αγγελου Χαριστέα και της Βούλας Πατουλίδου.

Για τον Παπαμιμίκο

Κάποιοι ρώτησαν και για τον Ανδρέα Παπαµιµίκο, ωστόσο πρόκειται για όνοµα που προκαλεί αλλεργία στους κόλπους της συντριπτικής πλειονότητας των τοπικών κοµµατικών παραγόντων, οι οποίοι θεωρούν πως, για χάρη του εξ αγχιστείας θείου του, Ιβάν Σαββίδη, και των σχέσεών του µε τον ΣΥΡΙΖΑ, κράτησε αποστάσεις από τη Ν.Δ. το κρίσιµο διάστηµα της µάχης γύρω από τη Συµφωνία των Πρεσπών, αλλά και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Χώρια που του αποδίδουν σηµαντικό µερίδιο ευθύνης για τη διάσπαση της παράταξης στις δηµοτικές εκλογές λόγω της αποτυχηµένης υποψηφιότητας Ορφανού.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 15 Ιανουαρίου 2022.