Ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης έγραψε στο Instagram: «Σήμερα έδωσα αίμα για πρώτη φορά».

Κι εξήγησε γιατί η πράξη του, αν και τόσο συνηθισμένη για την πλειονότητα των ανθρώπων, έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ίδιον: «Στο παρελθόν είχα δικό μου άνθρωπο που είχε ανάγκη από αίμα και δεν μπορούσα να τον βοηθήσω γιατί απαγορευόταν. Μία παράλογη ρύθμιση που απέκλειε απολύτως τους ομοφυλόφιλους πολίτες από το να γίνουν αιμοδότες και αναπαρήγαγε στερεότυπα και προκαταλήψεις καταργήθηκε».

Ο κ. Πατέλης αναφέρεται στην προ ημερών κατάργηση του αποκλεισμού από την αιμοδοσία όσων δήλωναν «ναι» στην ερώτηση περί ομοφυλοφυλικής σεξουαλικής επαφής, η οποία περιλαμβανόταν στο σχετικό ερωτηματολόγιο που συμπληρώνει κάθε υποψήφιος αιμοδότης.

«Δεν είναι ντροπή να είσαι ομοφυλόφιλος, ντροπή είναι να έχεις προκαταλήψεις» τόνισε στην ανάρτησή του ο Αλέξης Πατέλης.

«Σε προσωπικό επίπεδο είμαι πραγματικά συγκινημένος. Μπορώ επιτέλους να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου που έχουν ανάγκη από αίμα. Θέλω, τέλος, με την ευκαιρία αυτή να καλέσω όλους τους συμπολίτες που μπορούν, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, να γίνουν εθελοντές αιμοδότες. Το αίμα σώζει ζωές! Εξαιρετική η ομάδα στον #Ευαγγελισμό», κατέληξε.

Δείτε την ανάρτηση