Σε φουλ ρυθμούς κινείται το ΚΚΕ, και μάλιστα η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος προετοίμασε για το επόμενο τρίμηνο ένα πρόγραμμα δράσης βασισμένο και στο κάλεσμα για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ. Δεδομένου ότι οδεύουμε προς τις εκλογές, σε κάθε περίπτωση η χρονιά που τρέχει θα είναι έτος προετοιμασίας για τις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Περισσός θα επικεντρώσει τη δράση του το επόμενο διάστημα στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και προστασίας της υγείας, στην πάλη για αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, στην υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων κ.λπ.

Παράλληλα, το 2022 συμπίπτει με σημαντικές επετείους, όπως είναι τα 30 χρόνια από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τα 20 χρόνια από την ΟΝΕ, τα 70 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στον ΝΑΤΟ, τα 100 χρόνια από τον Μικρασιατικό Πόλεμο, τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΑΣ και τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη. Όλες αυτές οι επέτειοι αναμένεται να αξιοποιηθούν από το ΚΚΕ για εκδηλώσεις και δράσεις.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 22/1