Στον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, πιστώνεται η αποτελεσματική αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Ελπίς» στο νησί, καθώς, όπως παραδέχονται ακόμα και οι αυστηροί κριτές του, δεν προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ όπου σημειώθηκαν -κυρίως στον ορεινό όγκο- ζητήματα λόγω του χιονιά αυτά επιλύθηκαν με τη συνεργασία της Περιφέρειας και των κατά τόπους δήμων.

Πάντως, ο κ. Αρναουτάκης δεν ξέχασε να ευχαριστήσει για αυτό το θετικό αποτέλεσμα όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες. «Η συνεργασία όλων των φορέων στην κακοκαιρία απέδωσε», τόνισε στο περιφερειακό συμβούλιο, ευχαριστώντας τα αιρετά και τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και υπογραμμίζοντας την πολύ καλή συνεργασία που υπήρξε με τους δήμους, την Πολιτική Προστασία, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, τις υγειονομικές και όλες τις άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

«Αυτό που οφείλουμε όλοι να κάνουμε είναι να συνεργαζόμαστε, να ακολουθούμε τις οδηγίες που κάθε φορά μάς δίνουν οι ειδικοί και παράλληλα καλό είναι να μας έχει περισσότερη εμπιστοσύνη η κεντρική διοίκηση, γιατί έτσι μπορεί να υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα», σημείωσε ο κ. Αρναουτάκης, ο οποίος έδωσε και μία άλλη διάσταση των πραγμάτων, θυμίζοντας ότι η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα.

«Είναι εδώ η κλιματική αλλαγή και είναι πολύ καλύτερο να προσπαθούμε και να προλαμβάνουμε παρά να χρειάζεται εκ των υστέρων να επιχειρούμε», ανέφερε και έκανε γνωστό ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είχαν ήδη προχωρήσει στον καθαρισμό ρεμάτων και ποταμών και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 29/1