Μια πρωτοφανή κοινοβουλευτική εμπειρία έζησαν στην Βουλή οι παρευρισκόμενοι βουλευτές κατά την διάρκεια της συζήτησης του Νέου Αναπτυξιακού νόμου. Παρακολουθούσαν έκπληκτοι τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη επί μιάμιση περίπου ώρα στην αίθουσα της Βουλής, να έχει κάνει «κατάληψη» στο βήμα της Ολομέλειας και να μην το εγκαταλείπει με καμία δύναμη, παραίνεση, επίπληξη, από το προεδρείο της Βουλής αλλά και από τους βουλευτές που έζησαν την εμμονή του!

Ο εισηγητής της ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης που μόλις νωρίτερα είχε μιλήσει για τον νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης περιέγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook τα όσα διαδραματίστηκαν, με τίτλο... «Το προαναγγελθέν επεισόδιο Πολάκη».

Όπως ανέφερε ο Ηρακλειώτης βουλευτής «ο κ. Πολάκης παραβιάζοντας τον κανονισμό της Βουλής και αγνοώντας προκλητικά το Προεδρείο, μπούκαρε (κυριολεκτικά) στην αίθουσα της Ολομέλειας, ανέβηκε στο βήμα και διέκοψε τη συνεδρίαση για τον Αναπτυξιακό Νόμο που ήμουν εισηγητής εκ μέρους της πλειοψηφίας». Και συνεχίζει: «Ο κ. Πολάκης δεν λειτούργησε εν βρασμώ. Το νέο του σόου ήταν στημένο αφού, ώρες πριν, είχε φροντίσει να ενημερώσει τους δημοσιογράφους για να μην το χάσουν... Για μιάμιση περίπου ώρα στεκόταν στο βήμα αρνούμενος να κατέβει για να συνεχιστεί η συνεδρίαση. Ήθελε δήθεν να διαμαρτυρηθεί για την δικαστική απόφαση που παραπέμπει την υπόθεση της σκευωρίας Novartis στο αρχείο. Ποιος είναι ο κ. Πολάκης να κρίνει τελεσίδικες αποφάσεις; Γνωρίζει κάτι από διάκριση εξουσιών; Ο κ. Τσίπρας γνώριζε τι μεθόδευε ο εκλεκτός του; Και τώρα που το πληροφορήθηκε σκοπεύει να τον αποπέμψει; Ως πότε θα ανεχόμαστε τον εκ του ασφαλούς ακτιβισμό του ΣΥΡΙΖΑ που επιδιώκει να μετατρέψει σε τσίρκο την Βουλή και την κοινωνία σε μπάχαλο; Ως πότε ο κατά συνθήκη και κατά πως τον συμφέρει “θεσμικός” κ. Τσίπρας θα υποθάλπει τέτοιες συμπεριφορές - αν δεν τις παρακινεί κιόλας; Ας το πάρει απόφαση! Οι εποχές των Αγανακτισμένων που έστηναν κρεμάλες στο Σύνταγμα, πέρασαν. Οι πρακτικές με συκοφαντίες και σκευωρίες εναντίον πολιτικών τους αντιπάλων αποκαλύφθηκαν. Εξωθεσμικές και αντιθεσμικές συμπεριφορές δεν είναι αρεστές στους πολίτες, δεν γίνονται ανεκτές από τα θεσμικά όργανα του Κράτους. Η Ελληνική Δημοκρατία είναι ένα κράτος Δικαίου. Διαθέτει τα μέσα και τους θεσμούς για να αντιμετωπίσει όσους την αμφισβητούν. Και δημοκρατικά ώριμους πολίτες για να απομονώσει όσους αμφισβητούν δημοκρατικά κεκτημένα που μας εξασφάλισαν με θυσίες οι πρόγονοι μας», καταλήγει στην δημοσίευση του ο Βουλευτής της ΝΔ.

Τι έζησε ο Χ. Μπουτσικάκης

Την εμπειρία του από την «παράσταση Πολάκη» μετέφερε στους ακολούθους του στο Twitter ο Βουλευτής Α' Πειραιά της ΝΔ Χριστόφορος Μπουτσικάκης, που είχε και πρόσφατα λεκτικό καβγά με τον Π.Πολάκη.

«Η ευθύνη ανήκει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα. Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή δεν έχει ξαναγίνει από σύστασης την Ελληνικής Δημοκρατίας. Θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς και κατάλυση της Δημοκρατίας. Είμαστε ήδη 1 ώρα σε αυτή την κατάσταση», ανέφερε και συνέχισε σε άλλη ανάρτηση
«Ο κ.Πολάκης ΔΕΝ κατεβαίνει από το βήμα της Βουλής. Και ενώ του έχει αφαιρεθεί ο λόγος, με το έτσι θέλω επειδή η τοποθέτηση του ήταν εκτός θέματος. Προσβάλλει το θεσμό! Επιτέθηκε φραστικά στο προεδρείο της Βουλής, στον Άδωνι Γεωργιάδη κ στους υπόλοιπους συναδέλφους».