Για την «γενναιότητα της συγνώμης» έκανε λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Μαρκόπουλος, αναφερόμενος στην συγνώμη που του ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, μετά από μια τηλεοπτική αντιπαράθεση που είχαν σε κοινή τους εμφάνιση.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρκόπουλος μετά από έντονη αντιπαράθεση που είχε με τον κ. Νάσο Ηλιόπουλο δέχθηκε από τον δεύτερο χαρακτηρισμούς όπως «πληρωμένος». Άμεσα μέσω εξωδίκου ο κ. Μαρκόπολος ζήτησε από τον κ. Ηλιόπουλο να ανακαλέσει, κάτι που έκανε σήμερα ο κ. Ηλιόπουλος με ανάρτησή του στα social media.

Σε σχετική του δήλωση ανέφερε ο κ. Μαρκόπουλος: «Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος με τη σημερινή δημόσια τοποθέτηση του - ανάκληση των όσων εις βάρος μου είχε δηλώσει, απέδειξε πως μπορεί να επικρατήσει ο πολιτικός πολιτισμός αντί της πολιτικής αρένας. Χαιρετίζω την πράξη του αυτή που χαρακτηρίζεται από τη «γενναιότητα της συγγνώμης». Προφανώς δεν έχω πλέον κανένα λόγο να κινηθώ εναντίον του. Ελπίζω το παράδειγμα αυτό να το ακολουθήσουν κι άλλοι συνάδελφοι του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

 Η συγνώμη Ηλιόπουλου

Νωρίτερα με ανάρτησή του στα social media ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος ζήτησε συγνώμη από τον βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Μαρκόπουλο. Σημείωσε ότι ανακαλεί τις εκφράσεις που του απηύθυνε, ενώ σημείωσε ότι ήταν μια άτυχη στιγμή.

Αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Κατά τη διάρκεια έντονης αντιπαράθεσης με τον κ. Δ. Μαρκόπουλο σε τηλεοπτική εκπομπή και στο πλαίσιο της πολιτικής κριτικής που άσκησα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για την από μέρους της ακραία εργαλειοποίηση και εκμετάλλευση μιας σειράς φυσικών καταστροφών, χρησιμοποίησα εν τη ρύμη του λόγου μου τον όρο «πληρωμένος».

Ανακαλώ τη συγκεκριμένη έκφραση και αναγνωρίζω ότι πρόκειται για μια ατυχή στιγμή στην αντιπαράθεσή μας. Δηλώνω ότι σε καμιά περίπτωση δεν είχα πρόθεση να ισχυριστώ ότι ο κ. Μαρκόπουλος χρηματίζεται με στόχο την πολιτική εκμετάλλευση τέτοιων περιστατικών».