Toν Μάκη Βορίδη εντόπισε στο Μαξίμου το πρωί του Σαββάτου η στήλη big mouth του powergame.gr.

Όπως αναφέρει η στήλη το επικρατέστερο σενάριο είναι να υπήρξε συνάντηση των ΜητσοτάκηΒορίδη, καθώς το πρωθυπουργικό γραφείο πρωθυπουργού λειτουργεί κανονικά και τα Σάββατα.

Επιπλέον η στήλη σχολιάζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απορρίπτει και μάλιστα με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ιδέα για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Συγκεκριμένα, ούτε που το σκέφτεται, αφού θεωρεί ότι μια τέτοια κίνηση θα δημιουργούσε πολύ περισσότερα προβλήματα, απ΄ όσα θα έλυνε.

Αναλυτικά τι γράφει το big mouth

Ένα… μάτι απ’ αυτά που συχνάζουν πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου, εντόπισε το πρωί του Σαββάτου τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, να εισέρχεται από την πλαϊνή πόρτα του πρωθυπουργικού κτιρίου. Μάλιστα, έφτασε πεζός, κρατώντας ανά χείρας ένα φάκελο, που περιείχε τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε (προφανώς) με τον πρόεδρο Κυριάκο. Και το επισημαίνω προφανώς, γιατί λίγη ώρα νωρίτερα είχε περάσει το κατώφλι του Μαξίμου ο επικεφαλής της κυβέρνησης. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να υπήρξε συνάντηση των Μητσοτάκη – Βορίδη, αν και το πρωθυπουργικό γραφείο (όπως είναι γνωστό στους παροικούντες την κυβερνητική Ιερουσαλήμ) λειτουργεί κανονικά και τα Σάββατα. Για παράδειγμα ο Δημητριάδης, είναι σχεδόν όλα τα Σάββατα στο γραφείο του.

… και το «όχι» Μητσοτάκη στην αλλαγή του εκλογικού νόμου

-Δεν ξέρω τι συζήτησαν οι δύο άνδρες, ωστόσο εκείνο που γνωρίζω και μάλιστα από πρώτο χέρι, είναι ότι ο Μητσοτάκης απορρίπτει και μάλιστα με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ιδέα για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Συγκεκριμένα, ούτε που το σκέφτεται, αφού θεωρεί ότι μια τέτοια κίνηση θα δημιουργούσε πολύ περισσότερα προβλήματα, απ΄ όσα θα έλυνε. Το δεύτερο που έχει αρχίσει να μην συζητά (τουλάχιστον) για την άνοιξη, είναι το σενάριο του εκλογικού αιφνιδιασμού. Γενικώς ο πρόεδρος Κυριάκος δείχνει να πιστεύει αυτό που λέει και δημοσίως, περί της εξαντλήσεως της θητείας της κυβέρνησής του. Γι΄ αυτό εκείνο που προτάσσει από δω και πέρα είναι ο καλύτερος συντονισμός της κυβέρνησης και η αποτελεσματικότερη διαχείριση στην παραγωγή του κυβερνητικού έργου.