Την ώρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με διαδοχικές του τοποθετήσεις -τόσο εντός του Κοινοβουλίου όσο και στο συνέδριο του «Ο.Τ.»- φαίνεται πως βάζει οριστικό τέλος τόσο στις πρόωρες εκλογές όσο και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, ένα άλλο σενάριο συζητείται σε πολύ κλειστούς κύκλους, το οποίο αφορά τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 13 και 20 Οκτωβρίου του 2023.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, μια μερίδα έμπειρων δημάρχων που πρόσκεινται στη Ν.Δ. ζητάνε να μετατεθεί ο χρόνος των αυτοδιοικητικών εκλογών, έτσι ώστε να διεξαχθούν την άνοιξη του 2024.

Το επιχείρημα που χρησιμοποιούν είναι πως ο ωφέλιμος χρόνος που χάθηκε τον πρώτο χρόνο της πανδημίας του κορονοϊού, όταν όλες οι δραστηριότητες είχαν παγώσει, δυσκόλεψε όλες τις δημοτικές Αρχές να προχωρήσουν στην υλοποίηση των προγραμματικών τους δεσμεύσεων.

Ετσι, ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να παρατείνει μερικούς μήνες τη θητεία τους, «αίτημα το οποίο καλύπτεται από τα συνταγματικά όρια», όπως μου εξηγεί γνωστός αυτοδιοικητικός παράγοντας, που είναι σε θέση να γνωρίζει τις σχετικές ζυμώσεις.

Χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστό αν το συγκεκριμένο αίτημα υπάρχει πιθανότητα να υιοθετηθεί από την κυβέρνηση, δεν είναι λίγοι αυτοί που δίνουν αρκετές πιθανότητες να υλοποιηθεί, ανατρέποντας ουσιαστικά τον σχεδιασμό πολλών παραγόντων της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού.

Δημοσιεύθηκε στο Secret το Σάββατο 2/4