Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει εδώ και λίγη ώρα στη Βουλή έπειτα από την τροπολογία με την οποία επιστρέφουν στους δικαστικούς αναδρομικά όλες οι περικοπές που είχαν προκύψει από την ψήφιση του δευτέρου Μνημονίου. Κι αυτό γιατί με δεδομένο ότι με βάση το Ζ’ Ψήφισμα του Συντάγματος ο μισθός του Προέδρου του Αρείου Πάγου είναι ίδιος με την αποζημίωση του βουλευτή τότε κάθε αύξηση σε έναν από τους δύο μισθούς συμπαρασύρει και τον μισθό του άλλου ανοίγοντας έτσι ζήτημα για αυξήσεις στη βουλευτική αποζημίωση.

Αυτό που θα πρέπει πάντως να υπενθυμιστεί είναι ότι σε ανάλογη απόφαση για αναδρομικά στους δικαστικούς το 2006 η Βουλή είχε λάβει απόφαση κατ’ εντολή της τότε κυβέρνησης πως οι βουλευτές δεν θα λάβουν τη σχετική αύξηση. Επίσης όμως θα πρέπει να υπενθυμιστεί ότι τυχόν παρόμοια απόφαση δεν δεσμεύει ούτε τους συνταξιούχους βουλευτές ούτε όσους θα πάψουν να έχουν το βουλευτικό αξίωμα και θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τα αναδρομικά δικαστικώς.

Για το θέμα τοποθετήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη λέγοντας:

"Σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την αναπροσαρμογή των απολαβών των δικαστικών λειτουργών,  λόγω δικαστικών αποφάσεων, η εντολή του Πρωθυπουργού είναι ότι δεν θα ισχύσει για τους βουλευτές"

Πρός το παρών πάντως έχει πολιτικό χαρακτήρα αφού για να ισχύσει και στην πράξη απαιτείται σχετική απόφαση της ολομέλειας της Βουλής.