Αυτογκόλ έβαλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ανασφαλή, τακτικιστή ενώ μιλώντας για τον εαυτό του ανέφερε ότι «δεν γοητεύτηκε από την υπουργική καρέκλα γιατί δεν έχει ανασφάλειες αφού έχει πάει σε ένα σχολείο που ιδρύθηκε το 1500 και σε ένα κολέγιο στην Οξφόρδη που ιδρύθηκε το 1341 και άρα έχεις μια αστική αυτοπεποίθηση».

Οι αναφορές του πρώην υπουργού Οικονομικών πυροδότησαν έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ενώ κατάφερε ακόμα και τους πιο δύσπιστους αντιπάλους του Αλέξη Τσίπρα να τους στρέψει στην… αγκαλιά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η αλήθεια είναι ότι οι αναφορές του Ευκλείδη Τσακαλώτου πυροδότησαν την ένταση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στους προεδρικούς και τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Στελέχη της προεδρικής ομάδας κάνουν λόγο για «πισώπλατη μαχαιριά» προς τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα την στιγμή μάλιστα που αυτό έχει πάρει επάνω του το μεγάλο μέρος της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. «Την ώρα που ο πρόεδρος οργώνει την Ελλάδα προκειμένου να αναδείξει τα λάθη της κυβερνητικής πολιτικής κάποιοι ασχολούνται μόνο με τις εσωκομματικές καρέκλες» λένε χαρακτηριστικά.

Τα όσα είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και για τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έκαναν έξαλλα τα στελέχη της Κουμουνδούρου πολλά από τα οποία έβγαλαν τα τόμαχωκ που είχαν κρύψει ευελπιστώντας να μη χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσουν.

Ακόμα η αναφορά του Ευκλείδη Τσακαλώτου στα σχολικά και φοιτητικά του χρόνια στην Οξφόρδη έφεραν πλήθος αρνητικών σχολίων στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών έχει φοιτήσει σε ελληνικά σχολεία και σε ελληνικά πανεπιστήμια.

Στην Κουμουνδούρου από νωρίς χθες μύριζε μπαρούτι αφού η πλειοψηφία των στελεχών δεν μπορούσε να καταλάβει με πιο σκεπτικό ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε αυτά που είπε, καθώς δεν πρόκειται για πολιτική κριτική αλλά για στοχοποίηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών πάντως κατάφερε με όσα είπε να στρέψει εναντίον του ακόμα και τους συντρόφους του από την «Ομπρέλα» καθώς όλοι πολύ σύντομα κατάλαβαν ότι τα μέλη και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε άλλο μήκος κύματος.