Στη φάση υλοποίησης της... νεοφιλελεύθερης συνταγής που ακολουθεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για τη διάσωση των κομματικών Μέσων βρίσκεται η διοίκηση της Left Media.

Ήδη έχει ανακοινωθεί το σχέδιο των 15 απολύσεων, το οποίο έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις δεσμεύσεις που είχαν λάβει πριν από λίγες ημέρες οι εργαζόμενοι από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έχουν προκαλέσει αφενός αναστάτωση, αφετέρου τεράστιες αντιδράσεις στους εργαζομένους, οι οποίοι είναι σε θέση μάχης, για να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν το σχέδιο, το οποίο, κατά την εκτίμησή τους, οδηγεί σε πιθανό λουκέτο, τουλάχιστον για το καθημερινό φύλλο της «Αυγής».

Οι εργαζόμενοι δεν περίμεναν, δηλαδή, πως η εξυγίανση που άκουγαν ότι θα γίνει από τη διοίκηση των κυρίων Αρβανίτη και Δρόσου θα σήμαινε απολύσεις. Ούτως ή άλλως, και μόνο στο άκουσμα της φορτισμένης αυτής λέξης ενεργοποιούνται τα αριστερά ανακλαστικά των εργαζομένων.

Οι οποίοι είναι σαφές ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ακόμα και σε απεργίες.

Επιπλέον, διαπιστώνουν την απόσταση λόγων και έργων του κόμματος, καθώς, όπως παραδεχόταν έμπειρος συντάκτης της ιστορικής εφημερίδας, με τι μούτρα, π.χ., θα πάει ο κ. Τσίπρας στους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ και θα τους εγγυηθεί τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, όταν κάνει 15 απολύσεις σε «Αυγή» και «Κόκκινο»;

Οι προσεχείς ημέρες είναι αρκετά κρίσιμες, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει σε συνέδριο και είναι βέβαιο ότι το θέμα των κομματικών ΜΜΕ θα αποτελέσει εστία μεγάλων εσωκομματικών συγκρούσεων.

*Δημοσιεύθηκε στο Secret στις 19/02/2022