Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με την βρετανίδα ομόλογο του Λιζ Τρας.

Μετά το πέρας της συνάντησής τους, η Λιζ Τρας έκανε μια σχετική ανάρτηση στο facebook, με κοινή τους φωτογραφία, όμως έκανε ένα λάθος…

Συγκεκριμένα, η ίδια έκανε ταγκ τον λογαριασμό του Νίκου Βέρτη και όχι αυτόν του Νίκου Δένδια

11

Ωστόσο, η Λιζ Τρας στη συνέχεια διόρθωσε το λάθος, κι επανήλθε εκ νέου με το σωστό ταγκ στην δημοσίευση.

275095826_843082477087997_4051688847000621445_n

Σημειώνεται πως στη συνάντησή τους, οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στην Ουκρανία και ανέλυσαν μελλοντικά σενάρια.

Δένδιας και Τρας συζήτησαν ακόμη την ενεργοποίηση του Ελληνο Βρετανικού Μνημονίου Κατανόησης και ειδικότερα του τομέα της ‘Αμυνας. ‘Αλλωστε το εν λόγω Μνημόνιο το υπέγραψαν οι δυό τους τον περασμένο Οκτώβριο. Πρόκειται για ένα «Στρατηγικό Διμερές Πλαίσιο», όπως έχει χαρακτηριστεί, μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένου Βασιλείου που ρυθμίζει τις σχέσεις των δύο χωρών μετά το Brexit ενώ παράλληλα εμβαθύνει την συνεργασία τους σε ένα ευρύ φάσμα τομέων. Από την άμυνα και την ασφάλεια μέχρι τον τουρισμό και την παιδεία.

Στο ίδιο πλαίσιο, συζητήθηκαν και οι προοπτικές της φετινής τουριστικής περιόδου καθώς οι βρετανοί παραδοσιακά αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες του ελληνικού τουρισμού.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν και την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο και τον ενεργό ρόλο που καλείται να παίξει το Ηνωμένο Βασίλειο στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, ο Νίκος Δένδιας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών και προσωπικά την κα Τρας για την πρόσφατη δήλωση στήριξης της Βρετανίας στο θέμα που έχει ανακύψει από την Τουρκία για την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών μετά τις σχετικές δηλώσεις του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.