Με κλεμμένο σλόγκαν καταχειροκροτήθηκε... ο Αλέξης Τσίπρας, λένε από το ΚΙΝ.ΑΛ., κατά τη συζήτηση για την ουκρανική κρίση. Στη λήξη της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, είπε: «Κύριε Μητσοτάκη, την απόφαση για το πού ανήκουμε την έχει λάβει εδώ και δεκαετίες ο ελληνικός λαός. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και αυτό είναι και οριστικό και αμετάβλητο, όσο κι αν εσείς επαναφέρετε διαρκώς το ερώτημα».

Από τα «γαλάζια» έδρανα άρχισαν να γελάνε, ενώ στα «πράσινα» αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν να χρησιμοποιεί τα λόγια του Ανδρέα Παπανδρέου. Με το «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και το «Εδώ και τώρα αλλαγή» το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου κέρδισε τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιο Ράλλη, με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, την ώρα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε «μετακομίσει» στην Προεδρία της Δημοκρατίας, σχολίαζαν από την πτέρυγα της Ν.Δ… την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στο βήμα της ΒουλήςΓέλωτες ακούστηκαν από τους «γαλάζιους» βουλευτές, σε χειροκροτήματα ξέσπασαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποθεώνοντας τον αρχηγό τους.

Λίγο νωρίτερα, οι βουλευτές της συμπολίτευσης είχαν ανησυχήσει... με την αποστροφή του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την υγεία του. «Εχω και μια ίωση που με ταλαιπωρεί...», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και από τα έδρανα της Ν.Δ. κάποιοι αναφώνησαν: «Γιατί ήρθατε τότε, κ. πρόεδρε; Να μένατε σπίτι σας, μη μας κολλήσετε!», προκαλώντας τα γέλια και του ίδιου.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 4/3