Ως «αυλή του Πούτιν» (!) χαρακτήρισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης την Ουκρανία, σε μία ακόμα τοποθέτηση ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που υιοθετεί ουσιαστικά τη ρητορική του Κρεμλίνου.

Όπως είπε σε παρέμβασή του μέσω διαδικτύου ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «αυτές οι ευθύνες, η προσπάθεια να διευρυνθεί το ΝΑΤΟ προς Ανατολάς, αθετώντας δεσμεύσεις, μέχρι την αυλή του Πούτιν, δεν καταγράφονται από την πλευρά μας για λόγους συμψηφισμού».

Μπορεί λοιπόν να καταδικάζει την εισβολή στην Ουκρανία, από την άλλη πλευρά όμως χαρακτηρίζει μια κυρίαρχη χώρα ως «αυλή» του Βλαντιμίρ Πούτιν και αποδέχεται αυτά που λέει ο πρόεδρος της Ρωσίας για να δικαιολογήσει την εισβολή


«Είναι λάθος»

Είχαν προηγηθεί βέβαια δύο άλλοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι λάθος αυτήν τη στιγμή για κάθε Δημοκρατικό πολίτη να ταχθεί στο πλευρό της μίας ή της άλλης πλευράς, αυτήν τη στιγμή πρέπει να τα ταχθούμε στο πλευρό του πολίτη που τρώει τις βόμβες στο κεφάλι. Συγκρούονται δύο ιμπεριαλισμοί με θύμα λαούς», είχε πει ο Κώστας Αρβανίτης, μιλώντας στο Γαύδος FM.

«Δεν μπορούσε να το δεχθεί»

«Το ΝΑΤΟ είχε συσταθεί για να αντιμετωπίσει την σοβιετική απειλή», είχε πει από την πλευρά του ο Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στην ΕΡΑ Κέρκυρας, συνεχίζοντας δε ως εξής: «Χωρίς αυτή έπρεπε να διαλυθεί, αλλά υπήρχαν τεράστια οικονομικά συμφέροντα. Στην αρχή, μάλιστα, ο Πούτιν είχε ζητήσει ακόμη και την είσοδο της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που δεν έγινε. Η Ρωσία έγινε εχθρός. Το ΝΑΤΟ άρχισε έπειτα να επεκτείνεται προς ανατολάς και τώρα ήθελαν να βάλουν στρατεύματα δίπλα στα σύνορα της Ρωσίας. Δεν μπορούσε να το δεχθεί αυτό ο Πούτιν».