Σε κομβικό παίκτη για την ενίσχυση της «γαλάζιας» επιρροής στην Κρήτη εξελίσσεται ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Δρομολογώντας σημαντικά έργα υποδομών σε όλους τους δήμους του νησιού και έχοντας τακτική επαφή με όλους τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, επιλύοντας προβλήματα και ρυθμίζοντας δύσκολες υποθέσεις, έχει καταφέρει να είναι σημείο αναφοράς από πλευράς κυβερνητικών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, στη διάρκεια της οποίας τέθηκαν θέματα για τον θεσμικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης, αλλά και τα νέα έργα που αφορούν το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Παράλληλα, οι δυο τους συζήτησαν θέματα προσλήψεων προσωπικού.

Ο κ. Πέτσας πριν από λίγες ημέρες υπέγραψε τη χρηματοδότηση δύο νέων αναπτυξιακών έργων μέσα από το «Αντώνης Τρίτσης». Πρόκειται για τη δημιουργία ΕΠΑ.Λ. στον Δήμο Ανωγείων, συνολικού προϋπολογισμού 217.651 ευρώ, και του εικονικού ψηφιακού ταξιδιού στην ιστορία του Δήμου Αμαρίου, συνολικού προϋπολογισμού 113.708 ευρώ.

Παράλληλα, δρομολογήθηκαν έργα αποχέτευσης στον Δήμο Ρεθύμνου, καθώς και προμήθεια εξοπλισμού και τοποθέτηση στεγάστρων για τη δημιουργία στάσεων στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, συνολικού προϋπολογισμού 20.233 ευρώ. Η τακτική αυτή δείχνει ότι η επόμενη εκλογική μάχη στην Κρήτη θα είναι σκληρή όχι για δύο «παίκτες», τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, αλλά για τρεις, με το κυβερνών κόμμα να κρατάει στα ραντάρ του το νησί.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 12/3