Στο επίκεντρο του κυβερνητικού προγραμματισμού για περιοδείες υπουργών και υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών μαθαίνουμε ότι θα βρεθεί το επόμενο διάστημα και όσο... καλοκαιριάζει, η Κρήτη. Υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς θα φτάσουν διαδοχικά στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών για να ενημερωθούν για την πορεία έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή για να κάνουν νέες ανακοινώσεις.

Αποκορύφωμα όλων αυτών θα είναι η κάθοδος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αποκαλύψαμε και στο προηγούμενο τεύχος. Χαρακτηριστικό είναι ότι την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστή η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, προκειμένου να έχει επαφές με τους εκπροσώπους της τοπική αυτοδιοίκησης του νησιού το χρηματοδοτικό πρόγραμμα των ΟΤΑ, «Αντώνης Τρίτσης» αλλά και για γενικότερα ζητήματα που απασχολούν τους δήμους. Για το ίδιο θέα είχε την προηγούμενη εβδομάδα συζήτηση με τον κ. Πέτσα ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Γιάννης Κουράκης, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, όπου και εξετάστηκαν τα πρβολήματα των τροποποιήσεων που φέρνει στις χρηματοδοτήσεις των δήμων το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης».

Ο κ. Κουράκης ανέφερε στον κ. Πέτσα και το κρίσιμο ζήτημα της ναυαγοσωστικής κάλυψης των παραλιών από τους δήμους, καθώς μετά την εφαρμογή του νέου ΠΔ οι Δήμοι αδυνατούν να καλύψουν το επιπλέον κόστος και ζήτησε την άμεση οικονομική ενίσχυση των ΟΤΑ για το σκοπό αυτό.