Ελληνοφρένεια (επανάληψη)
Ελληνοφρένεια (επανάληψη) Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
kalogritsas_skafos
Παραπολιτικά

Καλογρίτσας: Στο σφυρί το σκάφος του γνωστού εργολάβου - Στις 150.000 ευρώ η τιμή πρώτης προσφοράς για το «Lucky»

Κατασχέθηκε τον Φεβρουάριο του 2020

Από την Παρασκευή 18 Μαρτίου μέχρι τις 6 Απριλίου βγαίνουν στο σφυρί τέσσερα σκάφη αναψυχής, μεταξύ των οποίων το «Lucky», που ανήκει στην Orion Yachting Limited, με έδρα στο Λονδίνο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του newmoney.gr

Η εταιρεία εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Μικελίνα Καλογρίτσα, την ιταλικής καταγωγής σύζυγο του γνωστού εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα της Μικελίνας Καλογρίτσα αναφερόταν στα πορίσματα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), τα οποία είχαν διερευνήσει στο παρελθόν τις δραστηριότητες της οικογένειας Καλογρίτσα.

Δεν αποδείχθηκε τυχερό

Το υπό αγγλική σημαία σκάφος αναψυχής «Lucky A.T.M.», δεν αποδείχθηκε και τόσο τυχερό τελικά, καθώς κατασχέθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 για απαίτηση 23.867,65 ευρώ. Στη συνέχεια προγραμματίστηκε να βγει σε πλειστηριασμό την 1 Απριλίου 2020, με επισπεύδουσα την Μαρίνα Ζέας Α.Ε.

Σύμφωνα με το Πιστοποιητικό Βαρών του Νηολογίου Λονδίνου, δεν υπάρχουν βάρη επί του κατασχεθέντος σκάφους, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στις 120.000 ευρώ. Ο αρχικός πλειστηριασμός αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, όπως και ο επαναληπτικός που είχε οριστεί για τις 8 Σεπτεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με τις νεότερες εξελίξεις, ο πλειστηριασμός προγραμματίστηκε για τις 6 Απριλίου 2022, με τιμή πρώτης προσφοράς στις 150.000 ευρώ.