Ένας πόλεμος, όχι σαν κι αυτόν της Ουκρανίας, βρίσκεται σε εξέλιξη στο παρασκήνιο με αφορμή την απόφαση του προέδρου της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση, να εκμεταλλευτεί το υφιστάμενο δίκτυο και να επεκτείνει τη δραστηριότητα της εταιρείας και σε άλλα δίκτυα. Αυτά των τηλεπικοινωνιών, του γρήγορου Ίντερνετ, των οπτικών ινών και δεν ξέρω (γιατί δεν είμαι και ο πλέον ειδικός) τι άλλο περιλαμβάνει το σχέδιο του κατά κοινή παραδοχή καλού μάνατζερ.

Ο Στάσσης, που έχει μακρά θητεία και στις τηλεπικοινωνίες, γνωρίζει όσο λίγοι τη χρησιμότητα που έχουν γενικώς τα δίκτυα. Η απόφασή του να επεκτείνει τη δραστηριότητα της ΔΕΗ και σε αυτό το πεδίο, όπως ήταν λογικό, προκάλεσε διάφορες (παρασκηνιακές) επί του παρόντος αντιδράσεις.

Ωστόσο, όπως πληροφορούμαι, χαροποίησε και κάποιους ή, για να ακριβολογώ, κάποιον. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο Μητσοτάκη, που είναι από τους λίγους που αντιλαμβάνονται πόσο καλό μπορεί να κάνει ο ανταγωνισμός στον συγκεκριμένο χώρο. Πάντως, να σας πω ότι η ΔΕΗ έχει ήδη αρχίσει να στήνει πιλοτικά το δίκτυό της.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 12/3