Ανήμερα της ονομαστικής εορτής του Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή την περασμένη Πέμπτη, οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι επέλεξαν να κάνουν το δικό τους, ξεχωριστό πάρτι διαφοροποίησης, που, αν μη τι άλλο, δείχνει πως κινούνται απέναντί του με οργανωμένο τρόπο.

Διότι πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς ότι κάλεσαν μέχρι και δημοσιογράφους σε κεντρικό μπαρ της Αθήνας προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις θέσεις τους, καθώς και για να «ανακοινώσουν» πως γι’ αυτές θα παίρνουν περαιτέρω πληροφορίες από την άτυπη εκπρόσωπό τους; Δηλαδή την πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία.

«Θέατρο του παραλόγου»

Μιλάμε για κανονικό θέατρο του παραλόγου, που εξελίσσεται σε ένα κόμμα που θέλει να διεκδικεί τον ρόλο της ενιαίας και συντεταγμένης παράταξης.

Όλα τα παραπάνω έγιναν από την περίφημη «Ομπρέλα», τη «συμμαχική» εσωκομματική αντιπολίτευση που έχει απέναντί του ο Αλέξης Τσίπρας, στην οποία μετέχουν όλες οι «αυτοαποκαλούμενες» αριστερές και ριζοσπαστικές δυνάμεις του κόμματος, καθώς και κορυφαίες προσωπικότητες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι Νίκος Βούτσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης κ.ά.

Ατάκα «φαρμάκι»

Ο Αλέξης Τσίπρας, που πληροφορήθηκε από την Καλαμαριά, όπου περιόδευε, τη συγκεκριμένη «μάζωξη» των εσωκομματικών του αντιπάλων, φέρεται να είπε σε συνομιλητές του ενοχλημένος: «Μια χαρά παίζουν το παιχνίδι του Μητσοτάκη».

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 19 Μαρτίου 2022.