Κάτι έχει αρχίσει να κινείται στη Θεσσαλονίκη, και γενικότερα στον Βορρά, στο «γαλάζιο» στρατόπεδο.

Οι εσωκομματικές του περασμένου Οκτωβρίου αποτέλεσαν την εκκίνηση για να επιστρέψει σιγά-σιγά και η σχετική κινητικότητα στο κόμμα, ενώ μετά τις γιορτές οι δραστηριότητες εντάθηκαν, με τις ΔΕΕΠ να συνεδριάζουν και να βάζουν κάτω τους προγραμματισμούς.

Σε αυτό το κλίμα θα βοηθήσει και το πρώτο προσυνέδριο της Ν.Δ., που ορίστηκε να γίνει το Σάββατο 2 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη. Στριμωξίδι έχει αρχίσει να παρατηρείται με τους βουλευτές, αλλά και με τους «μνηστήρες» για τη βουλευτική λίστα. Με το που άρχισαν ξανά οι εκδηλώσεις, ξεκίνησαν και οι βόλτες τους.

Η ημερομηνία των εκλογών είναι ένα θέμα συζήτησης που κυριαρχεί παντού, με τις απόψεις να διαφέρουν. Πάντως, οι βουλευτές δεν θα έλεγαν «όχι» σε εκλογές-εξπρές, δηλαδή πριν από το καλοκαίρι, γιατί -ως γνωστόνσε τέτοιες περιπτώσεις ευνοούνται αυτοί που τρέχουν όλα αυτά τα χρόνια. Το ίδιο ισχύει και για τους πολιτευτές του 2019, που έχουν σίγουρη μια θέση στη λίστα. Δεν είναι πολλοί, αλλά είναι διακριτοί.

Την ίδια στιγμή, έχουν αρχίσει και κάποιες παρασκηνιακές εσωκομματικές κινήσεις. Οι κεραίες μας έπιασαν εσχάτως δύο, που αφορούν τη Θεσσαλονίκη. Η μία σχετίζεται με τους «καραμανλικούς» της πόλης, που συνεχίζουν να βρίσκονται αραιά και πού και με χαλαρή διάθεση σε διάφορες συνάξεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος και να συζητούν περί παντός επιστητού. Εσχάτως, δύο θέματα κυριαρχούν: το Ουκρανικό και η πορεία της κυβέρνησης.

Αν θέλετε, τώρα, πρόσωπα και διευθύνσεις από τις καραμανλικές συνάξεις, δεν λείπουν ποτέ οι Βάκης Φραντζής και Τέλης Θωμόπουλος, καθώς και οι Δημήτρης Δαρνάκας, Γιάννης Τσάρας, Γιάννης Τσιτσόπουλος και Γιάννης Ρετζεπέρης. Οσο για τα μέρη που προτιμώνται, αυτά είναι συνήθως το «Λουτρό», ενώ πολλές φορές οι «καραμανλικοί» τα λένε και σε διάφορα περιφερειακά κουτούκια. Επίσης, δεν διέφυγε την προσοχή μας και η ερώτηση των «σαμαρικών» προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, για τις κινήσεις της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Ανάμεσα στις έξι υπογραφές ξεχωρίζουν και δύο από τον Βορρά: του Δημήτρη Βαρτζόπουλου από τη Β’ Θεσσαλονίκης και του Ξενοφώντα Μπαραλιάκου απο την Πιερία. Αντίθετα, απουσιάζουν τα ονόματα του Στράτου Σιμόπουλου και του Διονύση Σταμενίτη.

Δημοσιεύθηκε στο Secret το Σάββατο 19/3