Δεν πίστευε στα αυτιά του ο Μάκης Βορίδης ακούγοντας στη Βουλή τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εμπόδισε υποψήφιους συνοριοφύλακες να προσφύγουν στον Α.Σ.Ε.Π. εξαιρώντας τους από τη διαδικασία.

«Δεν έχω πια απορία γιατί ο Ραγκούσης βρέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή δεν θυμόταν καν τί νομοθετούσε», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών και διάβασε την επίμαχη διάταξη του νόμου για την αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων στον Δημόσια τομέα τον οποίο νομοθέτησε στις 28 Δεκεμβρίου του 2009 ο ίδιος ο Ραγκούσης από τη θέση του τότε υπουργού Εσωτερικών.

Η εξήγηση

«Εκείνο το οποίο νομοθέτησε στην παράγραφο 2 του άρθρου 1 ο κ. Ραγκούσης ήταν η εξαίρεση των στρατιωτικών και του μη πολιτικού προσωπικού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από τις διατάξεις των κεφαλαίων Α, Β και Γ, δηλαδή των προσλήψεων στο Δημόσιο με τη διαδικασία Α.Σ.Ε.Π.», εξήγησε ο Βορίδης. 

«Ο κ. Ραγκούσης νομοθέτησε την εξαίρεση. Εντυπωσιακό. Αυτό το λέω για να ξέρουμε όλοι το επίπεδο της κριτικής», παρατήρησε.