Μπορεί οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να αργούν ακόμη, καθώς θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2023, ωστόσο στο παρασκήνιο έχουν ξεκινήσει ήδη οι ζυμώσεις για τους διεκδικητές των δημαρχιακών θώκων και στην Κρήτη. Την ώρα που Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το Κίνημα Αλλαγής -σε χαλαρούς ρυθμούς ακόμα- μελετούν ονόματα και περιπτώσεις για τα χρίσματα που θα δώσουν στις επόμενες κάλπες, οι σημερινοί αλλά και οι εν δυνάμει «παίκτες» στο αυτοδιοικητικό πεδίο ξεκίνησαν τις διαβουλεύσεις τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πρώην δήμαρχος και νυν αντιπεριφερειάρχης, Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο οποίος ανήγγειλε την απόφασή του να κατέβει υποψήφιος στον Δήμο Χερσονήσου. Μάλιστα, απηύθυνε κάλεσμα στήριξης, δίνοντας και ένα πρώτο στίγμα σε επίπεδο προγραμματικών αρχών.

Στον Νομό Ρεθύμνου, αν και δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο επιτυχημένος δήμαρχος Γιώργης Μαρινάκης, στον Δήμο Αγίου Βασιλείου τα δεδομένα είναι περισσότερο ξεκάθαρα, καθώς επισήμως ανακοίνωσε την πρόθεσή του να κατέλθει ξανά υποψήφιος, διεκδικώντας την επανεκλογή του, ο νυν δήμαρχος, Γιάννης Ταταράκης. Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι προσεχώς θα δώσει στη δημοσιότητα και ονόματα υποψηφίων του συνδυασμού του για τις κάλπες του 2023.

Τον... χορό των ανακοινώσεων για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είχε ανοίξει ο νυν δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης, γνωστοποιώντας επισήμως την απόφασή του να κατέβει ξανά υποψήφιος δήμαρχος.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά » στις 26/3