Την ενίσχυση των ψηφοδελτίων στην περιφέρεια θέλει ο Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο, τα προβεβληµένα στελέχη έχουν µαζευτεί στα ψηφοδέλτια της Αττικής και την ίδια στιγµή άλλες περιφέρειες παραµένουν µε σχετική υποεκπροσώπηση.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι στην Κουµουνδούρου που δεν κατανοούν γιατί, για παράδειγµα, η Εφη Αχτσιόγλου δεν κατέρχεται στη Θεσσαλονίκη, που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα της, αλλά πηγαίνει να «στριµωχτεί», απ’ ό,τι φαίνεται, στον Δυτικό Τοµέα της Β’ Αθηνών.

Άλλοι εκτιµούν ότι θα σηµατοδοτούσε πολλά για το κόµµα αν κάποιοι από τους παλιούς έδιναν, έστω συµβολικά, τον αγώνα στους τόπους καταγωγής τους. Αν, για παράδειγµα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν υποψήφιος στην Πρέβεζα ή ο Γιάννης Δραγασάκης στο Λασίθι, αυτοµάτως θα περνούσε το µήνυµα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υποεκπροσωπείται πλέον σε κάποιες περιφέρειες.

Πολλά τα κενά

Πρόβληµα υπάρχει, µάλιστα, σε αρκετές περιοχές, ιδιαίτερα σε µονοεδρικές, αλλά και σε άλλες της ηπειρωτικής χώρας, µε µεγαλύτερα τα κενά στη Βόρεια Ελλάδα. Μετά κάποιοι απορούν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν µπορεί να ξεκολλήσει δηµοσκοπικά.

*Δημοσιεύτηκε στα Παραπολιτικά στις 2 Απριλίου.