Πριν από δύο-τρεις εβδοµάδες, στον «Πολιτικό Καφέ» ο Κουρτάκης έγραφε ότι ο πρόεδρος Κυριάκος δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις στο υπάρχον κυβερνητικό σχήµα. Κάτι αντίστοιχο διάβασα και χθες στη στήλη «Βig mouth» του οικονοµικού site powergame.gr.

Ψάχνοντας λίγο παραπάνω στις πηγές που έχω στο Μαξίµου, έµαθα ότι όντως ο πρωθυπουργός σκέφτεται σοβαρά να προχωρήσει σε δύο-τρεις διορθωτικές κινήσεις. Μία από αυτές αφορά τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, στον οποίο χρεώνονται σηµαντικές καθυστερήσεις στην απονοµή του προγράµµατος «Αντώνης Τρίτσης».

Συγκεκριµένα, οι δήµαρχοι έχουν βγει στα κάγκελα, κάτι που έχει φτάσει µέχρι (και) το γραφείο του προέδρου Κυριάκου. Χθες µάλιστα διάβασα ένα tweet του συναγωνιστή από τις παλιές, καλές εποχές Γιάννη Οικονόµου, σύµφωνα µε το οποίο ο Πέτσας έχει µοιράσει πάνω από 2,1 δισ. στους δηµάρχους. Αυτό ισχύει, αλλά στη θεωρία, αφού δεν υπάρχουν αυτά τα χρήµατα για να τα δώσει. Και δεν υπάρχουν γιατί ο αναπληρωτής υπουργός καθυστερεί να πάρει αποφάσεις.

Οπότε, στη θεωρία όχι 2,1 δισ. έχει µοιράσει, αλλά 6 δισ. Η αλήθεια είναι ότι τα διαθέσιµα στα ταµεία για το «Τρίτσης» δεν ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ. Ο ένας υπουργός που ετοιµάζεται να φύγει ή, στην καλύτερη, να «καπελωθεί» είναι ο Πέτσας.

Εσχάτως προέκυψε και ένας δεύτερος, για τον οποίο ακούω περίεργα πράγµατα από το κεντρικό (κυβερνητικό) σύστηµα. Το θέµα τώρα είναι αν ο Μητσοτάκης θα ρισκάρει αλλαγές ενόψει των εκλογών. Αν το δείτε αυτό, δηλαδή να γίνεται ανασχηµατισµός, τότε στοιχηµατίζω ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2023.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 9/4