Το τελευταίο διάστημα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει εγκαταλείψει τη ρητορική «μίσους» εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς, έστω και καθυστερημένα, πήρε χαμπάρι πως η πόλωση με τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ δεν είναι προς το συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένας λόγος που άρχισε να χαμηλώνει τους τόνους, αποφεύγοντας τις προσβολές και τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, είναι ότι βρισκόταν σε εξέλιξη η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για εγγραφή νέων μελών και φίλων, που στην πλειονότητά τους είναι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.

Συνεπώς, δεν ήθελε να υψώσει διαχωριστικές γραμμές με τον χώρο από τον οποίο προέρχονται και γι’ αυτό επέλεξε, αντί για «αγκάθια», να προσφέρει «άνθη» στον Ν. Ανδρουλάκη, προβάλλοντας το σενάριο της συνεργασίας μαζί του, με σκοπό τη συγκρότηση μιας προοδευτικής κυβέρνησης.

Η αλήθεια είναι πως αυτή η τακτική που ακολουθεί μέχρι τώρα ο Αλ. Τσίπρας δεν συμφέρει τον Ν. Ανδρουλάκη, ο οποίος, όσο δεχόταν επιθέσεις από την Κουμουνδούρου, τόσο ανέβαινε στις δημοσκοπήσεις. Πάντως, επειδή ο Αλ. Τσίπρας δεν φημίζεται για την εγκράτεια και τη μετριοπάθειά του, αργά ή γρήγορα θα βγάλει τον καλό «κακό» του εαυτό προς τους αντιπάλους του. Και τότε δεν θα τη γλυτώσει ο Ν. Γράφει ο Ανδρουλάκης

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 9/4