Τη χειρότερη φρασεολογία περί ανθελλήνων ανέσυρε από το χρονοντούλαπο τις ιστορίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης. Πριν από λίγες ημέρες, όπως μας ενημερώνει η στήλη big mouth του powergame.gr, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ , παρουσία (και) της Ζανέτ Τσίπρα, θέλοντας να εκφράσει τη διαφωνία του με την απόφαση του Μητσοτάκη να επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για την εισβολή της Ουκρανίας, υποστήριξε πως λειτουργεί ως ανθέλληνας τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και η κυβέρνησή του.

Έτσι, σύμφωνα με τη στήλη, ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να τον καλέσει να ζητήσει συγνώμη για τους χαρακτηρισμούς αυτούς ή ακόμη και να δείξει το δρόμο της εξόδου στον κ. Σπίρτζη, όπως έπραξε πριν λίγους μήνες με τον κ. Κουρουμπλή, ο οποίος είχε αποκαλέσει δολοφόνους τους νεοδημοκράτες.

Αναλυτικά τι γράφει το big mouth

-Όσα χρόνια παρακολουθώ τα πολιτικά δρώμενα της χώρα μας – και πιστέψτε με δεν είναι λίγα – ποτέ δεν θυμάμαι εν ενεργεία σοβαρό βουλευτή να αποκαλεί «ανθέλληνες» τους πολιτικούς του αντιπάλους στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής του δράσης. Ειλικρινά, έπεσα από τα σύννεφα, όταν άκουσα να χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό για τον πρωθυπουργό της χώρας και την κυβέρνηση της Ελλάδος, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης. Μιλώντας πριν από λίγες ημέρες σε εκδήλωση που οργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία της Ζανέτ Τσίπρα, αδελφής του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Σπίρτζης, θέλοντας να εκφράσει τη διαφωνία του με την απόφαση του Μητσοτάκη να επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για την εισβολή της Ουκρανίας, υποστήριξε πως λειτουργεί ως ανθέλληνας τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση του. «…. Για να καταλάβουμε όλοι πόσο επιφανειακή και πόσο ανθελληνική – και δεν είναι βαριά η κουβέντα – είναι η λειτουργία μιας κυβέρνησης όταν βασίζεται σε δογματισμούς ή στην αρχή του ενός ανδρός….» σχολίασε χαρακτηριστικά. Αν μη τι άλλο, σήμερα κιόλας, ο πρόεδρος Τσίπρας θα πρέπει να τον καλέσει να ζητήσει συγνώμη για τους χαρακτηρισμούς αυτούς, με τους οποίους παρουσιάζει ως εχθρούς και προδότες της χώρας τους νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους της στην εθνική αντιπροσωπεία. Για να μην πω πως θα έπρεπε να δείξει το δρόμο της εξόδου στον Σπίρτζη, όπως σωστά έπραξε πριν λίγους μήνες με τον Κουρουμπλή, ο οποίος είχε αποκαλέσει δολοφόνους τους νεοδημοκράτες.

Υ.Γ Πρόσφατα ο κ. Μητσοτάκης διέγραψε τον Μπογδάνο, επειδή υπαινίχθηκε πως οι κομμουνιστές είναι εχθροί της χώρας.