Έχω μια τάση τώρα που γέρασα να ασχολούμαι με τους νέους και πολλές φορές και με κάτι νεαρές, ωστόσο, όπως λέει και ο Φουσκίδης, το μεν πνεύμα πρόθυμο, το δε σώμα τσαχπίνικο. Αυτή η ενασχόληση με φέρνει κοντά σε κάτι ειδήσεις που σχετίζονται και με τις Νεολαίες των κομμάτων.

Για παράδειγμα, από μια φιλενάδα που έχω γνωρίσει, πίνοντας προχθές ποτό (όχι, μην πάει ο νους σας στο πονηρό, άλλωστε εδώ η σάρκα, εκτός από τσαχπίνικη, είναι και ολίγον ασθενής) έμαθα το ονοματεπώνυμο του νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ. Μετά άρχισε η δική μου διαστροφή και άρχισα να τηλεφωνώ δεξιά κι αριστερά για να επιβεβαιώσω τη σχετική πληροφορία.

Λοιπόν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, νέος πρόεδρος στη Νεολαία του κυβερνώντος κόμματος θα είναι ο δικηγόρος Ορφέας (καλλιτεχνικό όνομα) Γεωργίου. Όσοι γνωρίζουν τον άνδρα κάνουν λόγο για ένα πολύ καλό (μα κυρίως ικανό) παιδί, που, εκτός από την όποια κομματική δράση, ασκεί κανονικά και με τον νόμο τη δικηγορία.

Ο Ορφέας, που διακρίθηκε επί των ημερών της προεδρίας Μαρινάκη, θεωρείται μια πολύ καλή επιλογή, ικανή να κρατήσει ζωηρή την ΟΝΝΕΔ. Και επειδή πάλι το έψαξα, έμαθα ότι η εκλογή του νέου προέδρου θα πραγματοποιηθεί στο Συνέδριο της «γαλάζιας» Νεολαίας, που προγραμματίζεται για το τριήμερο από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου.

Μάλιστα, έχει επιλεγεί και ο χώρος, που δεν είναι άλλος από το ΣΕΦ, το οποίο διοικεί η φίλη μου, η Χριστίνα η Τσιλιγκίρη.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 16/4