Σε κεντρικό πολιτικό παίκτη της Κρήτης έχει αναδειχθεί ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, αφού αποτελεί σημείο αναφοράς για όλα τα κόμματα και κυρίως για τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη Τσίπρα στο νησί, τον οποίο ο κ. Αρναουτάκης συνάντησε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, δεδομένου ότι στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές είχε λάβει -εκτός του ΚΙΝ.ΑΛ.- και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε το «παρών» στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και η βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, έπλεξαν το εγκώμιο του περιφερειάρχη, αποκαλώντας τον «ο περιφερειάρχης μας» και τονίζοντας ότι «έχουμε αγαστή συνεργασία με τον κ. Αρναουτάκη».

Ο τελευταίος, μάλιστα, φαίνεται να έχει πολύ καλή συνεργασία με το σύνολο των υπουργών της κυβέρνησης, οι οποίοι, έχοντας και τη σχετική εντολή από τον Κρητικό πρωθυπουργό, επιλύουν προβλήματα και ικανοποιούν αιτήματα που τους θέτει ο κ. Αρναουτάκης.

Αν προσμετρήσουμε σε αυτό και την επιρροή που έχει στους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής, λόγω της ΠΑΣΟΚικής πολιτικής καταγωγής του, θα αντιληφθούμε γιατί οι καλά γνωρίζοντες τα κρητικά πολιτικά τεκταινόμενα τον χαρακτηρίζουν υπερκομματικό περιφερειάρχη.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 22/4