Κλίμα διχασμού επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη νέων Νομαρχιακών και Τοπικών οργανώσεων, την εκλογή των αντιπροσώπων για το 3ο συνέδριο του κόμματος και το δημοψήφισμα για τη νέα ονομασία, όπου υπάρχουν έντονες διαφωνίες από στελέχη του κόμματος.


 

Διαφωνούν Λοβέρδος και Πολυζωγόπουλος

Ανάμεσα στους διαφωνούντες, ο Ανδρέας Λοβέρδος και το ιστορικό στέλεχος του κόμματος και στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά Χρήστος Πολυζωγόπουλος.

Συνομιλητές του Ανδρέα Λοβέρδου φέρονται να υπενθυμίζουν ότι ο ίδιος είχε προτείνει το 2015, το όνομα ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, ενώ κατά την πρόσφατη εσωκομματική αναμέτρηση για την εκλογή ηγεσίας εισηγήθηκε δύο επιλογές: ΠΑΣΟΚ ή ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη. Η σημερινή απόφαση, που δεν εμπεριέχει δύο από τις επιλογές που είχε υποστηρίξει, δεν τον βρίσκει σύμφωνο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενώ για τον ίδιο λόγο «θα αναγκαστεί να επιλέξει το μη χείρον».

Πολυζωγόπουλος: Δεν θα πάρω μέρος σε αυτό το διχαστικό δημοψήφισμα

«Είμαι στο Κίνημα από το 1974. Είμουν παρών σε όλα τα συνέδρια και σε όλες τις διαδικασίες του Κινήματος, όσο δύσκολες και να ήταν. Σε αυτό το διχαστικό για μένα δημοψήφισμα δεν θα πάρω μέρος. Αρνούμαι να νομιμοποιήσω με την ψήφο μου μια λάθος πρόταση. Το Κίνημα Αλλαγής να είναι σε αντιπαράθεση με τον εαυτό του (ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ). Επαναλαμβάνω ότι, θα μπορούσε το συνέδριό μας να αποφασίσει (ακόμη και ομόφωνα), να υιοθετήσουμε το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, χωρίς να διχάσουμε τη βάση μας με ψευτοδιλήμματα», ανέφερε με ανάρτησή του στο Facebook



Διαφωνία και από τον σύζυγο της Φώφης Γεννηματά

Σκληρή γλώσσα εναντίον του ίδιου του αρχηγού του Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη χρησιμοποιεί ο σύζυγος της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης εκφράζοντας την πλήρη διαφωνία του με τις προτάσεις στο ψηφοδέλτιο για το όνομα και την διαδικασία που οδήγησε στην σχετική απόφαση.

Με την ανάρτησή του υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι:

«Δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να υπάρχει επιλογή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΉΣ από την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ως συνιστώσα στο ΚΊΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Έτσι θα υπάρχει το παράδοξο φαινόμενο ο τίτλος ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται και στο ΑΦΜ του καθαρού φορολογικά Κινήματος Αλλαγής και στο μαυρισμένο ΑΦΜ του ΠΑΣΟΚ. Άρα δίνουμε λαβή να μαυρίσουν και τα δύο. Αν υπήρχε δυνατότητα να ρυθμιστούν τα χρέη τότε δεν υπήρχε και λόγος να αλλάξει το όνομα. Δηλαδή η Φώφη ήταν χαζή; Δεν μπορούσε αυτή να ονομάσει το κόμμα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΉΣ; Η Φώφη Γεννηματά ήταν λιγότερο ΠΑΣΟΚ; Είναι κάποιος περισσότερο ΠΑΣΟΚ από όσο ήταν η Φώφη; Μην τρελαθούμε. Ο Ν. Ανδρουλάκης είχε μιλήσει για ρύθμιση των χρεών του κόμματος μέχρι το συνέδριο. Αυτό πια έχει ξεχαστεί από όλους.

Πολιτικά όμως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας νέος άνθρωπος, όπως ο Ν. Ανδρουλάκης θέλει να ταυτιστεί η πορεία του με ένα όνομα το οποίο φέρνει ευχάριστες μνήμες στο μυαλό κάποιου ανθρώπου που είναι από 50 χρονών και πάνω. Οι νεότεροι δεν έχουν να θυμούνται κάτι ιδιαίτερο από το ΠΑΣΟΚ και είναι ακριβώς αυτό το κομμάτι του εκλογικού σώματος που υποτίθεται θέλει να απευθυνθεί η νέα ηγεσία. Με τον όρο ΠΑΣΟΚ απευθύνεσαι σε ανθρώπους της γενιάς μου και άνω.

Καμάς: Την Κυριακή θα ψηφίσω ΚΙΝΑΛ
 

Τοποθέτηση για το ίδιο θέμα έκανε και ο πρώην Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Παντελής Καμάς, ο οποίος μέσω facebook ανέφερε πως θα ψηφίσει ΚΙΝΑΛ, γιατί αυτό το όνομα δείχνει την αλλαγή.

«Τα ονόματα δεν είναι απλά μια τυπολογία. Κρύβουν πολιτικές επιλογές. Είναι πολιτική επιλογή η νοσταλγία; θα σε ψηφίσει κανείς γιατί ο παππούς του πέρασε κάποτε καλά; Θα ξεχάσει άραγε ότι έχουν υπάρξει και κακές στιγμές; Ο καθένας την Κυριακή σε ένα δευτερεύον ερώτημα, σε ένα ανύπαρκτο πολιτικό ζήτημα θα πάρει μια θέση. Εγώ θα πάρω, όπως πάντα, καθαρή θέση. Η ζωή προχωράει και πρέπει να το σηματοδοτούμε. Να σηματοδοτούμε ότι αλλάζουμε. Έχω πάγια άποψη από το 2012. Αυτή θα ψηφίσω την Κυριακή. Κίνημα Αλλαγής», 



Όθωνας: «Η Φώφη τα είχε πει και προαναγγείλει όλα

Από την πλευρά του, ο πρώην διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας προχώρησε σε μια ανάρτηση - απάντηση για τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες.

«Η Φώφη τα είχε πει και προαναγγείλει όλα» επισημαίνει στην ανάρτησή του ο Μανώλης Όθωνας.

«ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (1 ): «Δεν μπορεί να υπάρξει ΠΑΣΟΚ χωρίς το Κίνημα Αλλαγής. Ούτε Κίνημα Αλλαγής χωρίς το ΠΑΣΟΚ»

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (2) : «Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ φωτίζει το δρόμο του Κινήματος Αλλαγής. Και ναι, θεωρώ ότι εκτός από το ψηφοδέλτιό είναι υποχρέωσή μας να ανεβάσουμε περισσότερο τον ήλιο και θα τα συζητήσουμε όλα αυτά στο συνέδριό μας βήμα – βήμα».

«Προχωράμε σε αυτό το δρόμο» σημείωσε, καταλήγωντας λέγοντας τα εξής: «Καμιά εσωστρέφεια, κανένας διχασμός για την παράταξη».