Με τις εσωτερικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής την Κυριακή να καταγράφουν περίπου 170.000 συμμετέχοντες, η αθρόα προσέλευση των μελών του κόμματος στη διαδικασία έφερε και...υψηλές πτήσεις για αρκετά στελέχη του χώρου.

Ένα εξ'αυτών είναι και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου και πρώην αντιδήμαρχος Μυλοποτάμου, Μιχάλης Σαρρής. Έχοντας στην πλάτη του ήδη 5 χρόνια ως γραμματέας της τοπικής οργάνωσης στο Ρέθυμνο, εκλέχτηκε για τρίτη συναπτή φορά με ρεκόρ ψήφων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των 1.141 ψήφων που έλαβε αποτελεί πανελλαδική πρωτιά σε αντίστοιχες νομαρχιακές επιτροπές. 

Ο Μιχάλης Σαρρής διετέλεσε την πενταετία 2014-2019 αντιδήμαρχος Μυλοποτάμου, ενώ έπειτα από την ολοκλήρωση της θητείας του βρέθηκε ως υποψήφιος στην Περιφέρεια Κρήτης με τον συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη. Ο 45χρονος πολιτικός είχε άμεση πολιτική αλλά και προσωπική επαφή με την αείμνηστη πρόεδρο, Φώφη Γεννηματά.





Η επιρροή του στην τοπική κοινωνία είναι διαχρονική, όπως αποδεικνύεται και από την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του που προέκυψε απ'τη σταυροδοσία στην εν λόγω οργάνωση την Κυριακή.