Κατά τη χθεσινή ομιλία του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν στην κατάμεστη από φίλους αίθουσα δεξιώσεων του Λευκού Οίκου, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στους δεσμούς που διατηρεί ο ίδιος με την ελληνική ομογένεια.

Γιατί κάνει τον σταυρό του με λάθος τρόπο

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε με τα μικρά τους ονόματα σε κάποιους από τους ομογενείς που βρίσκονταν στην αίθουσα δεξιώσεων καθώς και στα παιδιά τους ενώ τόνισε πως η φιλία του με τους Έλληνες ομογενείς είναι ο λόγος που κάνει τον σταυρό του... λάθος.

Την ίδια στιγμή μάλιστα, ο Τζο Μπάινεν έδειξε τον τρόπο με τον οποίο κάνει τον σταυρό του. Φάνηκε ότι τον κάνει όπως και οι ορθόδοξοι, με αντίθετη φορά από ό,τι οι καθολικοί.

Τζο Μπαϊντενόπουλος

Στη συνέχεια όμως ύμνησε την ελληνική φιλοξενία και αναφέρθηκε στην ισχυρή σύνδεσή του με την ελληνική ομογένεια λέγοντας ότι τον αποκαλούν... Τζο Μπαϊντενόπουλο.

«Θα ήθελα να αστειευτώ γιατί η ελληνική κοινότητα με λέει Τζο Μπαϊντενόπουλος και πρέπει να πω ότι όταν ήμουν γερουσιαστής δεν πήρα και τόσες πολλές ψήφους. Αστειεύομαι… στο Ντέλαγουερ είχα το 92% των ψήφων της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, από τότε υπάρχει αυτό το παρατσούκλι».

Τζο Μπαϊντενάκης

Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβηκε στο βήμα, κάλεσε τον Τζο Μπάιντεν με τη σύζυγο του να επισκεφτούν την Ελλάδα και την Κρήτη για να ανταποδώσει τη θερμή φιλοξενία. Στη συνέχεια όμως, και με υψηλή δόση χιούμορ, δήλωσε πως οι ομογενείς θα πρέπει να προσφωνούν τον κ. Μπάιντεν… «Μπαιντενάκη» (με κρητική κατάληξη) και όχι «Μπαϊντενόπουλο».

Δείτε το σχετικό βίντεο