Ο Λαρισαίος πολιτικός μηχανικός Αχιλλέας Κέλλας είναι από το βράδυ της Κυριακής ο μοναδικός εκπρόσωπος της Θεσσαλίας στη νέα Π.Ε. της Ν.Δ. και μάλιστα με σαρωτική επικράτηση, καθώς κατάφερε να εκλεγεί 7ος ανάμεσα στους 150 που απαρτίζουν τη σύνθεση του ανώτατου κομματικού οργάνου.

Εκτός Π.E. έμειναν ο έτερος υποψήφιος από τη Λάρισα, Γιώργος Θώδας, η Λία Ρογγανάκη, περιφερειακή σύμβουλος από τα Τρίκαλα, ο Γιώργος Βλαχογιάννης, επίσης από τα Τρίκαλα, και ο Θωμάς Τσιούκης, από την Καρδίτσα.

Ο Αχιλλέας Κέλλας υπήρξε εκ των στενότερων συνεργατών του Παύλου Μαρινάκη όταν ο τελευταίος ήταν πρόεδρος στην ΟΝΝΕΔ και, ως εκ τούτου, στηρίχθηκε δυνατά από την ομάδα του γραμματέα της Π.Ε. Το ενδιαφέρον παρασκήνιο στην εκλογή του ήταν το γεγονός πως ο πατέρας του, Χρήστος Κέλλας, βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ., ενημερώθηκε για την υποψηφιότητα του γιου του κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Όχι, λοιπόν, δεν παρενέβη, όπως κυκλοφόρησε στην πιάτσα, υπέρ της εκλογής του, αλλά, αντιθέτως, δεν πρόλαβε να κάνει το παραμικρό.

Το γεγονός ότι η Λάρισα πλέον διαθέτει πατέρα και γιο σε Κ.Ο. και Π.Ε., αντίστοιχα, σχολιάστηκε ευρέως, καθώς δεν είναι κάτι που συναντάται καθημερινά. Ωστόσο, όπως λέει και ο ίδιος ο βουλευτής, κάθε άνθρωπος δικαιούται να έχει την ατομική του πορεία.

Όπως και να έχει, όμως, το γεγονός είναι ότι η Θεσσαλία εκπροσωπείται από μόνο ένα μέλος στη νέα Π.Ε. και αυτό δεν πέρασε και τόσο ευχάριστα στα «γαλάζια» στελέχη.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 14/5