Τρία ευτυχή γεγονότα, δύο γάµοι και µία βάφτιση, προβλέπεται να χαρακτηρίσουν το φετινό καλοκαίρι για το περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίµου και την οικογένεια Μητσοτάκη.

Το πρώτο ευτυχές γεγονός αφορά τον γάµο της Κύρας Κάπη, της διευθύντριας Επικοινωνίας του πρωθυπουργού, µε τον εκλεκτό της καρδιάς της, αναπληρωτή διευθυντή στο Γραφείο Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Χρήστο Ζωγράφο.

Η αποκάλυψη του µεταξύ τους ειδυλλίου έγινε πριν από περίπου έναν χρόνο, τον Ιούνιο του 2021, όταν η κ. Κάπη µε µια τρυφερή ανάρτηση για τα γενέθλιά της δηµοσιοποίησε τη σχέση της µε τον συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη.

∆ώδεκα µήνες µετά το «post της επισηµοποίησης», το ζευγάρι θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας περί τα τέλη Ιουνίου, στο «αγαπηµένο τους µέρος», το νησί της Τζιας, όπως λένε όσοι τους γνωρίζουν, σε κλειστό κύκλο, µε την παρουσία των στενών τους φίλων και συνεργατών.

Το love story των δύο στενών συνεργατών του πρωθυπουργού ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2019 στο Μέγαρο Μαξίµου, όπου συνεργάζονται από την ηµέρα που η Νέα ∆ηµοκρατία κέρδισε τις τελευταίες εκλογές και συγκροτούν µαζί µε άλλους ειδικούς την επικοινωνιακή οµάδα του πρωθυπουργού. Οι δύο νέοι, παρά τον φόρτο εργασίας και την έντονη καθηµερινότητά τους, από πολύ νωρίς ήρθαν ιδιαίτερα κοντά και µετά από περίπου τρία χρόνια γνωριµίας οι επιτελείς του Μαξίµου θα φάνε κουφέτα από τον γάµο τους.

Το «κορίτσι του Columbia» (έχει σπουδάσει ∆ηµοσιογραφία στο φηµισµένο πανεπιστήµιο των ΗΠΑ), που βρίσκεται στην επικοινωνιακή οµάδα του κ. Μητσοτάκη από την καµπάνια για την ανάληψη της προεδρίας της Νέας ∆ηµοκρατίας, αφού πέρασε από πολλά εγχώρια ΜΜΕ και από την εφηµερίδα «New York Times», βρήκε τον έρωτα στο πρόσωπο του «δουλευταρά» του Μαξίµου, όπως συνηθίζουν να χαρακτηρίζουν τον Χρήστο Ζωγράφο όσοι γνωρίζουν τα ενδότερα του Μεγάρου.

Στην Τζιά

Ωστόσο, ο γάµος Κάπη - Ζωγράφου δεν είναι το µοναδικό ευτυχές γεγονός στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, καθώς νωρίτερα θα έρθουν εις γάµου κοινωνία η Μαρίκα ∆ηµητριάδου, κόρη της Κατερίνας Μητσοτάκη, µε τον εκλεκτό της καρδιάς της. Και αυτός ο γάµος θα τελεστεί στην Τζια, όπου αναµένεται να δώσουν το «παρών» αρκετά µέλη της οικογένειας στην ευτυχισµένη στιγµή της εγγονής του αείµνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η οποία φέρει και το όνοµα της Μαρίκας Μητσοτάκη.

Σε λίγες ηµέρες, λοιπόν, η Μαρίκα ∆ηµητριάδου θα ανέβει για δεύτερη φορά τα σκαλιά της εκκλησίας, καθώς τον Αύγουστο του 2007, στον Προφήτη Ηλία Χανίων, είχε παντρευτεί τον Γιώργο Καβέτσο, µε τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά. Και µετά τα κουφέτα, προστίθεται µία βάφτιση.

Εναν χρόνο µετά τη βάφτιση της εγγονής της αδερφής του πρωθυπουργού, Αλεξάνδρας, στην Τήνο, όπου η οικογένεια παραβρέθηκε στο χωριό Κτικάδος και συγκεκριµένα στην καθολική εκκλησία του Τιµίου Σταυρού, ο γιος της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη και του Πασκάλ Γκουρντέν, Νικολά, βαφτίζει το παιδί του, µε νονά την κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξία.

Ο Νικολά Γκουρντέν, που έχει εργαστεί σε µεγάλες επενδυτικές εταιρείες, σε ανώτατες διευθυντικές θέσεις, στο Λονδίνο και στο Χονγκ Κονγκ, είναι ο τρίτος γιος της αδερφής του πρωθυπουργού, ο οποίος, αν και διαπρέπει επαγγελµατικά στο εξωτερικό, διατηρεί στενούς δεσµούς µε την πατρίδα της µητέρας του, αφού έχει παντρευτεί την Αλεξία Καλογεροπούλου, κόρη του Αριστείδη Καλογερόπουλου, επί σειράν ετών συνεργάτη του πρώην επιτρόπου και υπουργού ∆ηµήτρη Αβραµόπουλου


Δημοσιεύτηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 14 Μαϊου 2022