Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε διά βήματος στη Βουλή επί του κλιματικού νόμου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην οικολογία, τον νεοφιλελευθερισμό, κάνοντας λόγο για… τηγανητά αυγά και μερέντα.

Μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δίνετε την εντύπωση ότι τα μέλη της κυβέρνησης δεν μιλάνε μεταξύ τους. Δεν φαίνεται πουθενά ότι αναγνωρίζουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ οικολογίας, παραγωγικής ανασυγκρότησης, εταιρικών μετασχηματισμών, στέγασης κλπ. Και αυτό μόνο αν δούμε τι γίνεται αυτή τη βδομάδα», είπε και πρόσθεσε:

«Έχει σχέση η παραγωγική αναδιάρθρωση με την κλιματική αλλαγή; Έχει. Που είναι σε σας; Έχει σχέση μια νέα πολιτική για τη στέγαση με την κλιματική αλλαγή; Έχει. Που ήταν αυτό στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού; Η φυσική ροπή του καπιταλισμού είναι να μην πάρει στα σοβαρά το οικολογικό ζήτημα. Θα έλεγα ότι η οικολογία και ο νεοφιλελευθερισμός ταιριάζουν όσο τα τηγανητά αυγά με τη μερέντα. Λέω ότι αν πρέπει να το λύσουμε να μη πάμε στη θέση του ΚΚΕ ότι αυτά δεν λύνονται με τον καπιταλισμό, αλλά στοιχειωδώς θα ήθελα να υπάρξει ανθρώπινη ζωή στον πλανήτη για να μπορούμε να το οικοδομήσουμε...».

Δείτε το σχετικό βίντεο (12:21)