Κατά του νομοσχέδιου για τον Κλιματικό Νόμο τάσσεται το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, λέγοντας πως είναι πολύ κατώτερος των κλιματικών περιστάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν το κόμμα οδηγηθεί στην απόφαση της καταψήφισης είχαν προηγηθεί τρεις συνεδριάσεις του συντονιστικού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην πρώτη και δεύτερη συνεδρίαση διαμορφώθηκε γραμμή υπέρ της υπερψήφισης, με κάποιους βουλευτές να τηρούν ουδέτερη στάση. Και εκεί που όλοι θα περίμεναν ότι το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, ήρθε η τρίτη συνεδρίαση του συντονιστικού που ανέτρεψε τα πάντα, μετά από εντολή που φέρεται να έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης να μην υπερψηφιστεί το νομοσχεδίο

Το επόμενο μάλιστα βήμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ήταν να δώσει στη δημοσιότητα άρθρο του, με το οποίο αναδεικνύει τα κενά που εντοπίζει το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στον κλιματικό νόμο που εισήγαγε προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση

Να σημειωθεί ότι πρωτοστάτες των δύο διαφορετικών γραμμών ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος, που ήταν υπέρ του Κλιματικού Νόμου και η Τόνια Αντωνίου που τάχθηκε εξ αρχής κατά.