Με σκοπό να εφαρμόσουν στην πράξη το σύνθημα του Συνεδρίου της Ν.Δ., ξεκινάνε τα ταξίδια σε όλη την Ελλάδα τα μικτά κλιμάκια του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, την Τετάρτη 1η Ιουνίου ομάδα κρούσης θα επιχειρήσει την πρώτη επίσκεψη στην περιφέρεια, με αφετηρία το Ρέθυμνο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώτος κύκλος έχει αφετηρία τον τόπο καταγωγής του πρωθυπουργού, ούτε τυχαία πολλοί στη Ν.Δ. θεωρούν ότι ανοίγει άτυπα η προεκλογική ιχνηλάτηση της περιφέρειας.

Επικεφαλής του κοινοβουλευτικού κλιμακίου είναι ο Ιωάννης Μπούγας, γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με τους Μάξιμο Σενετάκη από το Ηράκλειο, Γιάννη Κεφαλογιάννη από το Ρέθυμνο και δύο βουλευτές άλλης εκλογικής περιφέρειας, τον Μάνο Κόνσολα από τα Δωδεκάνησα και τον Χρήστο Μπουκώρο από τη Μαγνησία.

Υπουργική συνδρομή έχει ανατεθεί στον υπουργό Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη, ενώ τις επαφές με τον κομματικό μηχανισμό έχει αναλάβει ο γραμματέας του κόμματος, Παύλος Μαρινάκης.

Η ομάδα που θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο θα ακολουθήσει διαφορετική προσέγγιση με τον κόσμο και τους ψηφοφόρους, καθώς θα έχει συναντήσεις με παραγωγικές δυνάμεις, ακούγοντας τα τοπικά ζητήματα και προβλήματα της κάθε περιοχής και όχι βαρετές, τετριμμένες, εθιμοτυπικές επισκέψεις χωρίς ουσία.

Οπως μάθαμε, σκοπός είναι να ακούσουν τι έχει να πει ο κόσμος, τι να περιμένει και πόσο δυσαρεστημένος είναι από έργα και λόγια που δεν υλοποιήθηκαν. Ολο αυτό θα καταλήξει σε μια ανοιχτή συγκέντρωση, όπου οι Ρεθυμνιώτες θα πάρουν τον λόγο και θα υποβάλουν ερωτήσεις. Επόμενοι σταθμοί, Κοζάνη, Χίος, Αργολίδα, με σκοπό να «χτενίσουν» την Ελλάδα μέχρι το Φθινόπωρο.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ''Secret'' της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 28/5