Μια ιδιότυπη τελετή παράδοσης-παραλαβής έλαβε χθες χώρα στο γραφείο του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Γιάννη Μπρατάκου. Ο τελευταίος ενημέρωσε τον διάδοχό του, Παύλο Μαρινάκη, για δυο-τρεις εκκρεμότητες. Όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, η ανάληψη του χαρτοφυλακίου του… Υπουργείου Τύπου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που υπήρξε διαχρονικά φίλος και συνεργάτης του Μπρατάκου, έχει δημιουργήσει ένα κλίμα ευφορίας στην πιάτσα των media. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παύλος Μαρινάκης έχει αποφασίσει, παράλληλα με την εκπροσώπηση της κυβέρνησης, να λύσει μια σειρά από θεσμικά θέματα που σχετίζονται με τον δημοσιογραφικό χώρο. Στο πλαίσιο αυτό, από Δευτέρα θα ξεκινήσει διαδοχικές επαφές τόσο με τους θεσμικούς του κλάδου όσο και με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους. Μία «έξτρα» πληροφορία που δίνει η στήλη είναι ότι o νέος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ θα διατηρήσει κανονικά και με τον νόμο το γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου

Tι αναφέρει η στήλη "Big Mouth"

– Μια ιδιότυπη τελετή παράδοσης-παραλαβής πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του στενού συνεργάτη του προέδρου Μητσοτάκη, Γιάννη Μπρατάκου. Ο τελευταίος ενημέρωσε τον διάδοχό του και επί χρόνια στενό συνεργάτη του για δυο-τρεις εκκρεμότητες. Επειδή, όμως, οι δύο θα έχουν την ευκαιρία να τα λένε σχεδόν καθημερινά, η ενημέρωση ήταν περιορισμένης κλίμακας. Άλλωστε, εν προκειμένω μιλάμε για ειδική περίπτωση, από τη στιγμή που δεν υπήρχε υφυπουργείο. Ως γνωστόν, ο Μπρατάκος είχε τις αρμοδιότητες των κρατικών media και πέραν τούτου ουδέν. Με δεδομένο τον όγκο εργασίας δίπλα στον πρωθυπουργό και πολλά έκανε! Η ανάληψη του χαρτοφυλακίου του… Υπουργείου Τύπου από τον δραστήριο Μαρινάκη (που υπήρξε διαχρονικά φίλος και συνεργάτης του απερχόμενου Μπρατάκου) έχει δημιουργήσει ένα κλίμα ευφορίας στην πιάτσα των media.

– Ο ψηλός, που με ό,τι καταπιάνεται θέλει να το απογειώνει, κάτι που εκτιμήθηκε δεόντως όλα αυτά τα χρόνια από τον πρόεδρο Μητσοτάκη, έχει αποφασίσει παράλληλα με την εκπροσώπηση της κυβέρνησης να λύσει μια σειρά από θεσμικά θέματα που σχετίζονται με τον πολύπαθο χώρο μας. Στο πλαίσιο αυτό, από Δευτέρα θα ξεκινήσει διαδοχικές επαφές τόσο με τους θεσμικούς του κλάδου όσο και με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους. Και φυσικά δεν θα παραλείψει να δει και αυτούς τους καλούς και ευγενικούς κυρίους που διαφεντεύουν τα κανάλια, τις εφημερίδες, τα ραδιόφωνα και φυσικά τα sites.

! Αν και η έδρα του υπουργείου βρίσκεται δίπλα στο Πάντειο, ο υφυπουργός Μαρινάκης θα διατηρήσει κανονικά και με τον νόμο το γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου. Τουλάχιστον αυτό έμαθα και γι’ αυτό έκρινα σκόπιμο να σας το μεταφέρω. Θα το έχει δίπορτο ή για την ακρίβεια τρίπορτο, αφού με την έλευση του υιού του επιστρέφει σχετικά νωρίς στο σπίτι του, μήπως και προλάβει ξύπνιο τον μικρό Δημήτρη.