Λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα το επικείμενο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σύμφωνα με την στήλη big mouth του powergame.gr. Aφορμή σύμφωνα με την στήλη είναι το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και όσα προβλέπει για τις φοιτητικές παρατάξεις. 

Αναλυτικά όσα αναφέρει το big mouth

Λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα το επικείμενο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ η υπουργός Κεραμέως. Αιτία; Το νομοσχέδιο, αλλά και γενικώς τα όσα σχεδιάζει για τις φοιτητικές παρατάξεις. Όπως λένε ακόμη και στελέχη της γαλάζιας ΔΑΠ, η υπουργός Νίκη τα έχει κάνει κάπως μπάχαλο, αφού επί της ουσίας με τα όσα σκέφτεται να φέρει βρίσκει απέναντί της ακόμη και την προσκείμενη στη ΝΔ φοιτητική παράταξη. Μάλιστα, έκρινε σκόπιμο να ανοίξει το σχετικό θέμα λίγες μόλις ημέρες πριν το επικείμενο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Αυτό είχε ως συνέπεια να έχει μετατραπεί σε καζάνι έτοιμο να εκραγεί η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος. Για πρώτη φορά, έχω εντοπίσει τόσους πολλούς να «βρίζουν» τόσο οργανωμένα (μα κυρίως συντονισμένα) την αγαπημένη μου υπουργό. Ωστόσο, παρά τα πολλά ανοικτά μέτωπα που έχει η υπουργός Νίκη, πληροφορούμαι ότι εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του προέδρου Μητσοτάκη. Επειδή επ’ αυτού, δεν υπάρχει λογική εξήγηση, θεωρώ μετά βεβαιότητας ότι ο βασικός λόγος που πείθει τον πρωθυπουργό, είναι γιατί του μεταφέρει λάθος πράγματα. Σε κάθε περίπτωση, θέλω να κρατήσετε μια υποσημείωση. Αν η Κεραμέως επιμείνει σε αυτές τις κουταμάρες, δίνω πολλές πιθανότητες να οδηγηθούμε στις κάλπες με κλειστά πανεπιστήμια.

-Σύγχυση δημιουργήθηκε την περασμένη Πέμπτη, όταν μαζί με την ανακοίνωση του νομοσχεδίου για την Παιδεία «έφυγε» και μια διαρροή περί κατάργησης των φοιτητικών παρατάξεων. Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε και λίγες ημέρες πριν από το συνέδριο της νεολαίας, που από όσο μαθαίνουμε θα είναι και το πιο μαζικό, η εν λόγω διαρροή προκάλεσε αρκετές εσωτερικές συζητήσεις. Ευτυχώς, στο καθιερωμένο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι το επίμαχο νομοσχέδιο δεν προβλέπει κάτι τέτοιο, αλλά, αντιθέτως, ενισχύει την εκπροσώπηση των φοιτητών στα όργανα με την εκλογή ενός συμβουλίου από ενιαίο ψηφοδέλτιο, διαδικασία ξεχωριστή από τις φοιτητικές παρατάξεις. Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα ήταν άδικο κάτι τέτοιο για τους μικρούς της ΔΑΠ που είναι οι μόνοι που βάζουν πλάτη εντός πανεπιστημίων για την πανεπιστημιακή αστυνομία και γενικότερα την προσπάθεια απομπαχαλοποίησης των πανεπιστημίων.