Ο τριγωνικός καυγάς Πολάκη - Τσέκερη - Καρανίκα επειδή η «Αυγή» δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της εφημερίδας ο πρώτος από το βήμα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «ασχολείται στα πρωτοσέλιδά της με τα δικαιώματα των χταποδιών» και δεν ασκεί αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, μπορεί να αποτελέσει και την αφορμή για να μπει λουκέτο στο ιστορικό έντυπο της Αριστεράς.

Για τους γνωρίζοντες, το «σχέδιο ξαφνικού θανάτου» παραμένει ακόμη στο συρτάρι του Αλ. Τσίπρα, στο πλαίσιο, βέβαια, της περίφημης εξυγίανσης των ΜΜΕ του χώρου.

Θα είχε λήξει

Ενδεχομένως το θέμα να είχε λήξει, αν ο πάλαι ποτέ σύμβουλος του Αλ. Τσίπρα Ν. Καρανίκας δεν έπαιρνε θέση υπέρ του Π. Πολάκη, ζητώντας την παραπομπή της διευθυντικής ομάδας της εφημερίδας, δηλαδή του Αγγ. Τσέκερη, στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Το γεγονός, όμως, ότι στοχοποίησε κατ’ αυτόν τον τρόπο την εφημερίδα της Αριστεράς, πυροδοτώντας συζητήσεις ακόμα και για κλείσιμό της πριν καταντήσει σκουπίδι, βάζει πολλούς σε υποψίες μήπως τελικά προετοιμάζεται το έδαφος για απαξίωση και κλείσιμο του φύλλου.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 4 Ιουνίου 2022.