Η Διημερίδα «Προετοιμάζοντας το Μέλλον» θα πραγματοποιηεί την Τρίτη 21 και Τετάρτη 22 Ιουνίου, με ομιλητή μεταξύ άλλων τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Ειδικότερα, η διαδικτυακή αυτή εκδήλωση αποσκοπεί στην σωστή ενημέρωση των παιδιών και γονέων που αγωνιούν για το μέλλον τους, την ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους κατάρτιση, την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, αλλά και για τα νέα δεδομένα που ισχύουν κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου που συμπληρώνουν ως υποψήφιοι των πανελληνίων.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν αρκετοί διακεκριμένοι επαγγελματίες από ποικίλους επαγγελματικούς χώρους, όπου και μέσα από τις θέσεις τους και τις απόψεις του θα περιγράψουν το κλίμα αλλά και τις εμπειρίες που έχουν από την αγορά εργασίας στη χώρα μας.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης

  • Γιώργος Παπανδρέου, Πρώην Πρωθυπουργός, Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς
  • Ανδρέας Κατσανέβας, Technology Policy Researcher – Meta (Facebook)
  • Ισίδωρος Σιδέρης, Διευθυντής Λυκείου Εκπαιδευτικής Αναγέννησης – Εκπαιδευτήρια Αντωνοπούλου
  • Τόνια Παπαντωνάκη, Επιμελήτρια Κοινωνικής Πρόνοιας και Διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας
  • Ιωάννα Τσιαπαρίκου, Πρόεδρος Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων
  • Αθανάσιος Λέλες, Επιστημονικός Υπεύθυνος & Managing Partner Career Gate
Και άλλοι γνωστοί επαγγελματίες.

Ο πρόεδρος του Career Gate, Κωνσταντίνος Κατσανέβας, σε δήλωσή του για την εκδήλωση, αναφέρει τα εξής: «Όσοι είναι σήμερα στη γενιά των κρίσεων διακατέχονται στην πλειοψηφία τους από άγχος για το αύριο στην αγορά εργασίας. Η νέα γενιά που σύντομα θα εισαχθεί στηνενεργή κοινωνία ως εργαζόμενοι πρέπει να προστατευτεί μέσω της σωστήςπροετοιμασίας και στήριξης από γονείς, συμβούλους και ειδικούς για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Οφείλουμε όλοι μας να απορρίψουμε κάθε πιθανότητα για τη δημιουργία μιας νέας «χαμένης» γενιάς.”