Από την επομένη των εκλογών του 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε θέσει ως έναν από τους βασικούς προσωπικούς του στόχους για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στην ιδιαίτερή του πατρίδα, την Κρήτη.

Το πρωθυπουργικό γραφείο σχεδίασε ένα πυκνό πρόγραμμα περιοδειών και επισκέψεων υπουργών και κυβερνητικών στελεχών στο νησί, με παράλληλη ανακοίνωση έργων και αναπτυξιακών παρεμβάσεων, ενώ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ταξίδευε σχεδόν κάθε μήνα σε κάποια περιοχή της Κρήτης.

Ακόμα και αυτοδιοικητικοί παράγοντες που πρόσκεινται σε άλλα κόμματα (εκτός της Ν.Δ.) παραδέχονται σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι σε καμία άλλη κυβερνητική περίοδο δεν έχουν υπάρξει τόσα ταξίδια υπουργών και του ίδιου του πρωθυπουργού στην Κρήτη. «Να προσθέσουμε επίσης ότι αρκετοί δήμαρχοι επικοινωνούν απευθείας με το Μέγαρο Μαξίμου, αν κάποιο έργο φαίνεται να έχει κολλήσει λόγω γραφειοκρατίας», σχολιάζουν οι ίδιοι κύκλοι.

Ετσι, δεν είναι τυχαίο ότι πλέον όλες οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται το τελευταίο διάστημα δείχνουν προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας τουλάχιστον στους τρεις από τους τέσσερις νομούς, στο οποίο βέβαια βοήθησε και η αλματώδης άνοδος του ΠΑΣΟΚ, που μείωσε τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικά ήταν τα αποτελέσματα της μέτρησης της GPO που δημοσίευσαν την προηγούμενη εβδομάδα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», με τη Ν.Δ. να συγκεντρώνει 29,1% στο Ρέθυμνο, 28,1% στο Λασίθι, 28,6% στα Χανιά και 23,7% στο Ηράκλειο, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που κατέγραψε 21,2% στο Λασίθι, 23,5% στο Ρέθυμνο, 22,6% στα Χανιά και 24% στο Ηράκλειο.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 10/6