Πολλά και διάφορα άκουσα και διάβασα τις τελευταίες μέρες σχετικά με τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Τράγκα. Αυτή που έγινε από την Αρχή για το Ξέπλυμα. Αν δεν κάνω λάθος, πάντως, μιλάμε για δέσμευση της εν Ελλάδι περιουσίας του «θείου». Αυτό σημαίνει ότι η άλλη, η ΜΕΓΑΛΗ, σε Μονακό, Νίκαια και Αμερική, είναι... ελεύθερη κι ωραία.

Για παράδειγμα, αν ένα πρωί η χήρα Μαρία Καρρά αποφάσιζε να την εκποιήσει, θα μπορούσε με περισσή άνεση να το πράξει. Και μιας και το ‘φερε η κουβέντα για τη χήρα, να σας πω ότι προσέλαβε νέο δικηγόρο. Τον Θόδωρο Μαντά. Αν και μπορώ να υποθέσω ποιος της τον προξένεψε, θα το αποφύγω αυτές τις (ομολογουμένως) πονηρές μέρες.

Έρευνα

Πάντως, τώρα που έχει ξεκινήσει για τα καλά η έρευνα, αξίζει να αναφέρω μια πληροφορία, σύμφωνα με την οποία σε κάποια από τα έντυπα που εξέδιδε ο Τράγκας στην ταυτότητα έχει ξωμείνει το ονοματεπώνυμο του Γιάννη Τράγκα ως οικονομικού διευθυντή.

Υπεύθυνου κατά τον νόμο για τα όσα συμβαίνουν εντός του λογιστηρίου. Το αναφέρω αυτό γιατί, όπως το πάει ο Αγαπηνός, σε λίγο θα μας πει ότι έκοψε τις επιταγές ο συμπαθής σκύλος του Τράγκα.

*Δημοσιεύτηκε στα Παραπολιτικά στις 18 Ιουνίου 2022.