Αίσθηση έχει προκαλέσει η πολύ καλή συνεργασία των Ελλήνων βουλευτών στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Υπό τις οδηγίες της επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπίας στο Συμβούλιο, Ντόρας Μπακογιάννη, οι Ελληνες βουλευτές, ανεξαρτήτως κόμματος, είχαν κοινές εθνικές θέσεις και με κοινά επιχειρήματα αντιμετώπισαν με επιτυχία τη ρητορική των Τούρκων βουλευτών στο Συμβούλιο.

Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Κατρούγκαλος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, Τάσος Χατζηβασιλείου, Δημήτρης Καιρίδης, Φωτεινή Πιπιλή, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Σωκράτης Φάμελλος και Νίνα Κασιμάτη έδειξαν ότι ακόμα και σε εποχές που μυρίζουν εκλογές μπορούν να έχουν κοινή φωνή και να υπερασπίζονται σθεναρά τις ελληνικές θέσεις απέναντι στις προκλήσεις του Ερντογάν και στην επιθετικότητα της Τουρκίας.

Μάλιστα, ακόμα και οι Τούρκοι βουλευτές εξεπλάγησαν από την κοινή αντίδραση των Ελλήνων. Με την καθοδήγηση της πρώην υπουργού η ελληνική ομάδα έχει ξεχωρίσει, καθώς καταγράφει έντονη παρουσία στο Συμβούλιο και τις περισσότερες παρεμβάσεις.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 25/6