Είναι ομολογουμένως μία πάρα πολύ καλή και χρήσιμη πρωτοβουλία εκ μέρους του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ο Γιάννης Πλακιωτάκης αξιοποίησε το γεγονός ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για τους εσωτερικούς χώρους των πλοίων και προχώρησε σε μία σημαντική έκκληση προς τους ταξιδιώτες με τα πλοία της ακτοπλοΐας:

«Καλό καλοκαίρι είναι το ασφαλές καλοκαίρι. Καλώ και παρακαλώ όλους και όλες να φορούν μάσκες στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων αλλά και στους ανοιχτούς, αν υπάρχει συνωστισμός και να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας στη θάλασσα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Πλακιωτάκης είχε νοσήσει πολύ σοβαρά από τον νέο κοροναϊό και η λοίμωξη COVID – 19 είχε στείλει για αρκετές ημέρες τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου της Αθήνας «Ευαγγελισμός», όπου του εχορηγείτο οξυγόνο ταχείας ροής.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης δεν ξέχασε σε ποια περιπέτεια μπορεί να οδηγηθεί η υγεία κάποιου συνανθρώπου μας, εάν μολυνθεί από τον νέο κοροναΪό.