*Σε μια άτυπη διελκυστίνδα για δύο πολιτικά τους παιδιά από τη Δυτική βρίσκονται οι… άσπονδοι φίλοι Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης. Βλέπετε ο πρώτος χαιρόταν ιδιαίτερα την συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της εν λόγω εκλογικής περιφέρειας του Ανδρέα Τσώκου, καθώς τον συνδέει βαθιά πολιτική φιλία με την οικογένειά του, ενώ ο πρώην οννεδίτης είχε κοπεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή το 2019. Μάλιστα τον περασμένο Ιανουάριο και προκειμένου να είναι θεσμικά… προβλεπόμενοςγια την προοπτική της υποψηφιότητάς του, παραιτήθηκε από την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών της οποίας ήταν Γενικός Διευθυντής. Από την άλλη, ο υπουργός Ανάπτυξης υπερθεματίζει στην ανάγκη της εκ νέου συμμετοχής στη «γαλάζια» λίστα της Δυτικής Αττικής, του Σταμάτη Πουλή, ο οποίος έχει ιδιαιτέρως ισχυρά ερείσματα στη Φυλή και αποτελούσε ανέκαθεν έναν από τους πιο κοντινούς του ανθρώπους. Α ρε δόλιε Νέζη τι σου έμελλε να πάθεις!

*Όσο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι… σχεδόν ισοπαλία στο προ Σαββίδη και πρωταθλήματος Πρεσπών «γαλάζιο» προπύργιο της Α' Θεσσαλονίκης, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να την επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως μια από τις τρεις περιφέρειες στις οποίες μπορεί να φιγουράρει το όνομά του στις επόμενες εθνικές εκλογές. Πάντως, το… παραπολιτικό της υπόθεσης είναι ότι στο Μαξίμου υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για την… αδράνεια όπως λένε ορισμένων εκ των εκλεγμένων βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στην συμπρωτεύουσα. Οι ίδιοι βέβαια τα ρίχνουν στον Ιβάν, ωστόσο θα πρέπει να αναλογιστούν ότι ο πρωθυπουργός δεν μασάει κάτι τέτοιες πονηρές δικαιολογίες. Εξάλλου, όταν το σύστημα Σαββίδη δραστηριοποιήθηκε σε επίπεδο… κάλπης και όχι απλά περιρέουσας ατμόσφαιρας (για την περίπτωση Ορφανού μιλάμε) γελούσε και το παρδαλό κατσίκι με το αποτέλεσμα.

*Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού λέει η παροιμία, ωστόσο φαίνεται πως η θερινή ραστώνη και η εξαγγελία Μητσοτάκη για εκλογές στο τέλος της τετραετίας προκάλεσαν… μεγάλη χαλάρωση στους κόλπους της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι στην τριτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη την Πέμπτη στη Βουλή δεν βρίσκονταν στις θέσεις τους περισσότεροι από καμιά 25αριά «γαλάζιοι«» βουλευτές; Κάποιοι τα έριχναν στο δίδυμο Μπεκίρη-Μυλωνάκη, ωστόσο στην περίπτωση αυτή, κάθε άλλο παρά μπορεί να αγνοηθεί το στοιχείο της ατομικής ευθύνης! Έλεος δηλαδή…. Αντίστοιχη εικόνα διάλυσης πάντως, παρατηρήθηκε και μερικές ημέρες νωρίτερα όταν στην συζήτηση για την Ενέργεια, παρουσία Σκρέκα και Τσίπρα στα κυβερνητικά έδρανα ήταν κυριολεκτικά μόνο δυο-τρεις ψυχές. Κωμωδία!

*Τώρα τελευταία ακούω κάτι περίεργα για το συμβόλαιο του διευθυντή Ειδήσεων Παπαδρόσου στον ΣΚΑΪ. Νομίζω θα απευθυνθώ και πάλι στον μανάβη του Αυτιά στο Νέο Φάληρο για να μάθω σχετικές λεπτομέρειες.