Ανω-κάτω έγινε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την απόφαση του Κ. Μητσοτάκη να προτείνει για τη θέση της επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα την πρώην βουλευτή του Κινήματος Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Αν και στο επιτελείο του Ν. Ανδρουλάκη διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις για το εάν ο πρωθυπουργός θα εμμείνει στην πρότασή του αυτή μέχρι τέλους, οι πληροφορίες αναφέρουν πως, εφόσον κάτι τέτοιο επαληθευτεί, τότε το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να δώσει θετική ψήφο για την έγκριση της υποψηφιότητάς της. Και για να μη φανεί πως η στάση του κόμματος είναι αποτέλεσμα προσωπικής «εμπάθειας» ή «εχθροπάθειας», η Χαριλάου Τρικούπη θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση μέσα από επικοινωνιακούς ελιγμούς.

Δηλαδή, θα ζητήσει στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής το πρόσωπο που θα αναλάβει την ευθύνη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να επιλεγεί μέσα από ανοιχτή διαδικασία και όχι κατόπιν υποδείξεως του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη.

Ομως η περίπτωση της Ε. Χριστοφιλοπούλου δεν είναι η μόνη που προβληματίζει και ενοχλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε επικοινωνία και με άλλα «πράσινα» στελέχη, που στο μέλλον μπορεί να «αυτομολήσουν» στη Ν.Δ. Εσχάτως άλλωστε έχει αναπτυχθεί μια φημολογία πως ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρ. Βερελής θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Αιτωλοακαρνανία, στο ψηφοδέλτιο της «γαλάζιας» παράταξης

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 23/7