Ένας άγνωστος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη στα άδυτα της Κουμουνδούρου, με αιχμή την πολιτική και επικοινωνιακή στρατηγική του κόμματος. Στο βάθος αυτής της κατάστασης διακρίνει κανείς τις ανταγωνιστικές σχέσεις, που ποτέ άλλωστε δεν τερματίστηκαν, μεταξύ των προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ στελεχών και της αριστερής φράξιας του κόμματος, που περιλαμβάνει τους «ριζοσπάστες» προεδρικούς, όπως ο Δημήτρης Τζανακόπουλους, αλλά και τους «ενδιάμεσους».

Δηλαδή «ολίγον» με τον Αλέξη Τσίπρα και κάτι παραπάνω με την ομάδα των «53+» και την ιστορική τριανδρία Ευκλείδη Τσακαλώτου - Νίκο Φίλη - Πάνο Σκουρλέτη. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, η οποία τον τελευταίο καιρό δείχνει να έχει χάσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που αρμόζει στον θεσμικό της ρόλο και όλο το παιχνίδι σε πολιτικό και επικοινωνιακό επίπεδο να το έχει πάρει πάνω του ο «πράσινος» Χρήστος Σπίρτζης.

Ο τελευταίος τις τελευταίες ημέρες έχει «υπερφαλαγγίσει» σε επικοινωνιακό επίπεδο τους «θεσμικούς» της Κουμουνδούρου, δίνοντας την εντύπωση πως ενεργεί ως «σκιώδης» γραμματέας του κόμματος και ως εκπρόσωπος Τύπου ταυτόχρονα.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 27/8