Από αυτή την εβδομάδα κυβέρνηση και Ν.Δ. μπαίνουν στη Θεσσαλονίκη σε ρυθμούς ΔΕΘ. Οι ημέρες θυμίζουν ημέρες καραμανλικής διακυβέρνησης, όταν για πρώτη φορά εφαρμόστηκε έντονα η επιχείρηση «πρόδρομες επισκέψεις υπουργών» στη Θεσσαλονίκη προ της ΔΕΘ, με τη διοργάνωση σειράς θεματικών εκδηλώσεων που προηγούνταν της Έκθεσης και οι οποίες ανέβαζαν τον βαθμό της κινητοποίησης της τοπικής Ν.Δ. και βελτίωναν τις σχέσεις της κυβέρνησης με τη Θεσσαλονίκη.

Ήδη η Πειραιώς προγραμματίζει πέντε εκδηλώσεις. Οι τέσσερις θα προηγηθούν της Έκθεσης, ενώ η τελευταία θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα μετά. Όλα αναμένεται να ξεκινήσουν την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου με τη διοργάνωση της σύσκεψης των φορέων της πόλης με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ίδια ημέρα είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί και συνεδρίαση της Διοικούσας της Ν.Δ., με σκοπό να οριστικοποιηθούν οι κινήσεις στήριξης των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν από τη μεριά του κόμματος. Η πρώτη θεματική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, θα έχει θέμα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ομιλητές τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, και τον αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα και θα γίνει στο 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου.

Η συνέχεια θα δοθεί την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου (μάλλον στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης), σε εκδήλωση που διοργανώνουν οι επιστημονικοί φορείς της Ν.Δ., με ομιλητές τους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ενώ έπεται η εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ και των γραμματειών εργαζομένων για τα επαγγέλματα του μέλλοντος και ομιλητές τον Κυριάκο Πιερρακάκη και τον πρόεδρο του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, σε εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Η τέταρτη εκδήλωση θα αφορά τις υποδομές, θα γίνει την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, θα έχει ομιλητές την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών (Κ. Καραμανλή και Γ. Καραγιάννη) και θα γίνει στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μενεμένης-Αμπελοκήπων.

Τέλος, μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί η τελευταία θεματική εκδήλωση για τις πολιτικές κοινωνικής πρόνοιας, με ομιλητή τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, στο Δημαρχείο Πανοράματος.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 27/8