Στο παρα πέντε γλύτωσε τη διαγραφή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μπουρχάν Μπαράν, ο οποίος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε σε «τουρκική μειονότητα», μιλώντας για τις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή της Ξάνθης.

Οι δηλώσεις του βουλευτή προκάλεσαν πολιτικές αντιδράσεις, με τη Νέα Δημοκρατία να χαρακτηρίζει «ντροπή Έλληνας βουλευτής να αποκαλεί ουσιαστικά τη μειονότητα «τουρκική» και να παρακινεί τους μουσουλμάνους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία»

Αναδίπλωση στις δηλώσεις του

Μετά την καταδίκη του τόσο από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Τάσο Χατζηβασιλείου, όσο και από τη Νέα Δημοκρατία, ο Μπουρχάν Μπαράν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος, σε νέα του ανάρτηση, ανασκευάσε πλήρως το περιεχόμενο πρόσφατης ανάρτησής του.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η δήλωση – ανασκευής του Μπουρχάν Μπαράν προήλθε μετά από τηλεφώνημα της γραμματέως της κοινοβουλευτικής ομάδας Ευαγγελίας Λιακούλη η οποία και του ζήτησε σε έντονο ύφος να ανασκευάσει.

Με μήνυμά του στο Twitter ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη αναφέρει χαρακτηριστικά: ««Ανασκευάζω πλήρως το περιεχόμενο πρόσφατης ανάρτησής μου, η οποία έχει ήδη αποσυρθεί από όλους τους λογαριασμούς μου στα κοινωνικά δίκτυα. Η μουσουλμανική μειονότητα χαίρει αναγνώρισης από την Ελληνική Πολιτεία, χωρίς καμία εξαίρεση ή διάκριση όσον αφορά τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα. Εφεξής δε και προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση των θέσεών μου ή των προθέσεών μου, δηλώνω ότι δεν θα μετέχω σε καμία διαδικασία που ενθαρρύνει τα αντίθετα με τα παραπάνω».

Δεν είναι η πρώτη φορά

Η διαγραφή πάντως του βουλευτή είναι πάνω στο τραπέζι και τούτο διότι δεν είναι η πρώτη φορά που φέρνει σε δύσκολη και απολογητική θέση το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για ένα εθνικό θέμα.

Είχε προηγηθεί τον περασμένο Απρίλιο η συμμετοχή του σε φιέστα του ψευδομουφτή όπου είχαν κυκλοφορήσει φωτογραφίες με την τουρκική σημαία στο τραπέζι της εκδήλωσης, κάτι που ο βουλευτής απέδωσε σε προβοκάτσια την οποία μόλις αντιλήφθηκε αποχώρησε από την εκδήλωση, όπως είχε δηλώσει τότε.